Nyhed
Læsetid: 2 min.

Hjørring var for død til Thomas Bo Madsen

Det blev uden Thomas Bo Madsen, da regeringen rykkede Statens Administration til Hjørring. Byen er for mennesketom til hans smag, og derfor har han ladet sig opsige
Indland
16. november 2016

Da Thomas Bo Madsens arbejdsplads, Statens Administration, blev udflyttet til Hjørring af regeringen, valgte han at takke nej til at flytte med.

Derfor er han blevet opsagt med sidste arbejdsdag den 31. januar 2017.

Forud for sin beslutning havde Thomas Bo Madsen besøgt Hjørring med andre fra sin arbejdsplads, men der var simpelthen for mennesketomt og dødt til, at han kunne se sig selv og sit liv blive rykket dertil.

Læs også: Fra Ishøj til Hjørring og aldrig tilbage igen

»Jeg kan godt lide at have mennesker omkring mig, og da jeg gik ud i byen med de andre ved syv-tiden om aftenen, mødte vi kun fem mennesker, og så lukkede de butikscentret. Og når man godt kan lide at have mennesker omkring sig, så er det ikke der, man tager hen,« siger han og uddyber.

»Det har ikke noget at gøre med dem deroppe, for hvis man er til fred og natur og ro, så er det jo fedt. Men er du til mennesker omkring dig, så ...« siger Thomas Bo Madsen.

Udflytning førte til stress

Da regeringen besluttede at flytte Thomas Bo Madsen og hans omkring 240 kollegaer i Statens Administration til Hjørring, fik han stress, og hans diabetes blev forværret.

Selvom han takkede nej til at flytte med til Vendsyssel, skulle han alligevel pendle nordpå for at oplære de nyansatte i den nyoprettede afdeling. Det var for stor en mundfuld til, at han kunne klare det.

»Jeg har formået at trække stikket, når det er gået for vidt, og jeg har involveret lægerne. Og så har jeg sagt til min nærmeste chef, at jeg ikke skal mere til Hjørring. Min læge fortalte, at hvis jeg blev ved med at tage derop, så ville jeg få en permanent sygemelding.«

46-årige Thomas Bo Madsen bor i Dyssegård lidt uden for København, og på en varm sommerdag er en af hans yndlingsaktiviteter at tage en bog under armen og sætte sig på en bænk i Tivoli og bare læse blandt forbipasserende mennesker.

Her nyder han livet og menneskemylderet omkring ham, og det er den mulighed, han frygter at miste i Hjørring. Samtidigt er hans nære familie placeret i København, og derfor vil det være svært for ham at skulle leve sit liv langt fra dem. Den holdning delte mange af hans kollegaer, for der er kun 16, der er flyttet med til Hjørring.

»Jeg stod ved siden af en kollega, som gik med det samme, det blev sagt. Hun skulle bare væk. Jeg var selv dybt rystet og rasende. Frustrationerne kørte rundt i kroppen, det var en bombe af karakter, der sprang, og derfor skulle der samles tanker.«

Thomas Bo Madsen søger derfor jobs, mens han arbejder de sidste måneder i Statens Administration. Heldigvis har han en stabil økonomi, så han behøver ikke at tage det første tilbud, der viser sig.

»Jeg har søgt i to måneder, men kun når der er noget interessant. Jeg vil gerne fortsætte inden for det offentlige og gerne inden for løn- og personaleadministration. Derfor tillader jeg mig endnu at sige, at jeg kun søger fuldtidsstillinger. Men når jeg når til januar, så bliver jeg nødt til at søge bredere,« siger Thomas Bo Madsen.

Serie

De udflyttede

Regeringen har med Danmarkshistoriens største udflytning af statslige arbejdspladser trukket 3.900 jobs ud af hovedstaden og flyttet dem til provinsen.

Formålet er at skabe en ’Bedre Balance’ i landet.

Tiltaget spredte dengang gråd og frustration i de københavnske styrelser.

Nu, lidt over et år efter fremlæggelsen af planen, er Information fulgt i hælene på flyttebilerne for at se, hvordan medarbejdere og lokalsamfund reagerer, når en styrelse kommer til byen.

Seneste artikler

 • ’Uden produktionsdanmark kunne københavnerne ikke tage ud at rejse’

  1. december 2016
  Der var kun fem af de oprindeligt ansatte, der flyttede med, da en del af Patent-og Varemærkestyrelsen rykkede til Ikast. Men det gør ikke noget, mener borgmesteren, for jyderne er nemlig mere effektive end københavnerne
 • Bodil Neergaard ville ikke udflyttes til Viborg

  19. november 2016
  Familien og livet i København gav ikke Bodil Neergaard noget valg, da hendes arbejdsplads i Natur-og Miljøklagenævnet blev udflyttet til Viborg. Regeringens plan blev i stedet et skub mod nye karrieremuligheder
 • Karrieredrømme i Silicon Viborg

  19. november 2016
  Det kunne have været Genève, men det blev Viborg. For nogle jurister har regeringens udflytning af klagenævn skabt nye karrieremuligheder, men det betyder også pendlerlejlighed og afsavn for nogle af de nye tilflyttere
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Tjah... Der er da heldigvis stadig mulighed for at vælge sin arbejdsplads.
Sådan.. altså.. hvis man har én i forvejen.

Må jeg anbefale Thomas Bo Madsen at bosætte sig i Aalborg og pendle til Hjørring så! Man kan sikkert få et dejligt hus i Vejby i Aalborg til cirka samme pris som man i København giver for 60m2 andelslejlighed. Jeg er så hamrende træt af københavnere, der kun vil bo i København!