Læsetid: 4 min.

Regionsformand: Forkert styring af psykiatrien fører til genindlæggelser

Et stigende antal genindlæggelser behøver ikke være udtryk for dårligere behandling, mener leder i børne- og ungepsykiatrien. Men tallet skal ned, lyder det fra Danske Regioner, der ser det stigende antal genindlæggelser som et tegn på, at styringen af psykiatrien ikke er begavet nok
Ifølge de nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der bygger på indberetninger fra hospitalerne,er det især fra 2014 til 2015, at andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien er steget.

Ifølge de nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der bygger på indberetninger fra hospitalerne,er det især fra 2014 til 2015, at andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien er steget.

Joachim Adrian

17. november 2016

I 2009 var 12 procent af indlæggelserne i børne- og ungepsykiatrien genindlæggelser. I 2015 var antallet oppe på godt 24 procent, og det tyder ifølge både patientforeninger og Danske Regioner på, at behandlingsgaranti og styring på aktivitet er kørt af sporet i psykiatrien.

Ifølge de nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der bygger på indberetninger fra hospitalerne, er det især fra 2014 til 2015, at andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien er steget. Her fik psykiatrien til opgave at diagnosticere og tilbyde behandling inden for en måned. Især i Region Midtjylland er andelen af genindlagte i børne- og ungepsykiatrien steget: fra 9 procent i 2009 til 30 procent i 2015.

Jens Buchhave, ledende centeroverlæge for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Midtjylland, mener ikke, at behandlingsgaranti eller aktivitetsstyring spiller ind på det stigende antal genindlæggelser. Han forklarer stigningen med, at især ungdomspsykiatrien er belastet af flere selvskadende og udadreagerende piger, som kommer fra sociale døgninstitutioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

NU MÅ DET KRAFEDEME HOLDE OP!!! Ledelse er en lillebitte funktion i det at løse vitale opgaver, og det er blevet et religiøst mantra, at man kan løse alverdens problemer med ledelse. Det kan man ikke, man kan løse alverdens problemer ved med fornuft at øve en professionel indsats.