Læsetid: 4 min.

’Et eller andet sted var der nogen, der havde misforstået noget’

Selv om Claus Grube, tidligere departementschef i Udenrigsministeriet, personligt deltog i et optaktsmøde med den kinesiske viceudenrigsminister, der betonede vigtigheden af sikkerhed mod forstyrrelser og afbrydelser under det kinesiske statsbesøg i juni 2012, havde han ingen forklaring på, hvordan Københavns Politi fik opfattelsen af, at demonstranter skulle forhindres i at vifte med tibetanske flag
Ifølge vicepolitikommissær Michael Dekker Poulsen havde en PET-agent forud for det kinesiske statsbesøg i 2012 givet udtryk for, at handelsaftaler til 20 milliarder kroner risikerede at ryge i vasken, hvis den kinesiske præsident Hu Jintao tabte ansigt ved at kunne se demonstranter

Ifølge vicepolitikommissær Michael Dekker Poulsen havde en PET-agent forud for det kinesiske statsbesøg i 2012 givet udtryk for, at handelsaftaler til 20 milliarder kroner risikerede at ryge i vasken, hvis den kinesiske præsident Hu Jintao tabte ansigt ved at kunne se demonstranter

Stine Bidstrup

10. december 2016

TIBETKOMMISSIONEN DAG 7

Som den første højtstående ministerielle embedsmand blev den tidligere departementschef Claus Grube i går afhørt i Tibetkommissionen.

Det mest bemærkelsesværdige ved hans forklaringer til kommissionen var nok, at han slet ikke kunne forestille sig, at det havde været »et specifikt ønske« fra kinesisk side, at dansk politi skulle gribe ind over for demonstranter, der stod med tibetanske flag.

Læs fra Tibetkommissionens 6. dag: Politiets ledelse har enten været naiv – eller noget langt værre

Det er ellers den forståelse, som afhøringerne af en række politifolk har givet, når de er blevet spurgt om, hvorfor trusselsvurderingerne forud for præsidentbesøget i juni 2012 understregede vigtigheden af, at kineserne ikke måtte tabe ansigt. Men sådan så Grube ikke på spørgsmålet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Anne Eriksen
  • Olav Bo Hessellund
Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Knud Chr. Pedersen

Er sagaen om politiets grundlovsbrud det, vi skal leve med i et demokratisk retssamfund, når der er ordre på 20 mia. kr. på spil? For det er trods alt vigtigere at sikre arbejdspladser og beskæftigelse, og at de arbejdende har noget at stå op til om morgenen, for at blive i den socialdemokratiske jargon, nyligt udtalt af den måske kommende statsminister og daværende beskæftigelsesminister, end at undgå at politimyndigheden begår grundlovsbrud? Man kunne så måske sige, at det her duer absolut ikke i et demokratiske retssamfund. For ikke at blive kaldt "et såkaldt demokratisk retssamfund" tager magthaverne konsekvensen, uddeler fyresedler ad libitum for alle involverede, da der ikke længere er troværdighed til fortsat ansættelse.

Olav Bo Hessellund

Afhøringerne er nu indtrådt i den interessante fase, man kunne kalde misforståelsesfasen. (de menige betjente har i hvert fald ikke misforstået noget, det fremgår med al tydelighed af videooptagelserne). Det er meget muligt, at PET-manden har misforstået departementschefen i UM. Men måske har han bare ikke misforstået ham "rigtigt". Det er helt StormP'sk. Afhøringslederen er kommet på hårdt arbejde.

Olav Bo Hessellund

Afhøringerne er nu indtrådt i den interessante fase, man kunne kalde misforståelsesfasen, hvor aben endeligt skal placeres et sted oppe i hierarkiet (de menige betjente har i hvert fald ikke misforstået noget, det fremgår med al tydelighed af videooptagelserne).
Det er meget muligt, at PET-manden har misforstået departementschefen i UM. Men måske har han bare ikke misforstået ham "rigtigt". Det er helt StormP'sk.
Ingen tvivl om, at afhøringslederen nu er kommet på hårdt arbejde.

Fantasien fejler her ikke noget - det er nok snart på tide, at vi laver om på vores pralerier, også det "lykkelige" og det "grønne", det lugter rent ud sagt - som gylle...
Man skal heller ikke glemme, at GGGI sagen var et handelsfremstød i Sydkorea, som en vis statsminister havde stor glæde af. Saud-Arabien osv.

Danmarks strudsefarm, mestre i at dukke hovedet. Man har åbenbart indkaldt samtlige strudse i danmark.

Et eller andet sted er der nogle som har aftalt, at der er noget som skal misforstås.

20 milliarder, hvilke firmaer er der her taget hensyn til? Lad os