Læsetid: 8 min.

Bestyrelseskup truede med at splitte mediegigant

Politikens ejere var så chokerede, at de diskuterede muligheden for at trække Politiken ud af samarbejdet med Jyllands-Posten, da Jørgen Ejbøl nægtede at overholde en aftale om at trække sig som næstformand i virksomhedens bestyrelse. To år senere arbejder de ifølge formanden for Politiken-Fonden stadig på at klinke skårene
Jørgen Ejbøl nægtede i 2014 at overholde en aftale om at træde tilbage som næstformand i JP/Politikens Hus. Det gjorde bestyrelsen i Politiken-Fonden så rasende, at  situationen truede med at rive Danmarks største privatejede virksomhed midtover kun 11 år efter dannelsen.

Jørgen Ejbøl nægtede i 2014 at overholde en aftale om at træde tilbage som næstformand i JP/Politikens Hus. Det gjorde bestyrelsen i Politiken-Fonden så rasende, at  situationen truede med at rive Danmarks største privatejede virksomhed midtover kun 11 år efter dannelsen.

Magnus Holm

7. december 2016

Et hidtil ukendt mødereferat giver nu indblik i, hvad der skete, da den kontroversielle næstformand i JP/Politikens Hus, Jørgen Ejbøl, i 2014 nægtede at overholde en aftale om at træde tilbage fra sin post i virksomhedens bestyrelse. 

Ifølge referatet, som Information har fået adgang til, var bestyrelsen i Politiken-Fonden, som er medejer af JP/Politikens Hus, i oprør over Ejbøls opførsel, og sagen truede ligefrem med at rive Danmarks største privatejede medievirksomhed midtover kun 11 år efter dannelsen.

Ejbøl – også kendt som Pansergeneralen – var i efteråret 2014 på vej til at overtage posten som formand for Jyllands-Postens Fond. Fonden ejer sammen med Politiken-Fonden aktieselskabet JP/Politikens Hus. De to fonde havde en aftale om, at ingen af fondenes formænd samtidig måtte være medlemmer af bestyrelsen i deres fælles virksomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Espen Bøgh
  • Hans Aagaard
  • Oluf Husted
Niels Duus Nielsen, Espen Bøgh, Hans Aagaard og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan det virkelig passe, at skatteyderne skal finansiere mediestøtte til en virksomhed, der i den grad sviner med pengene til forgyldning af nuværende og tidligere bestyrelsesmedlemmer?
De har jo åbenbart uanede midler, så lad dem bruge dem først, inden det offentlige træder til.

Pia Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Claus Gårde Henriksen, Bodil Waldstrøm, Espen Bøgh, Hans Aagaard, Jens Erik Starup og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Det er uskønt og dybt usmageligt at være vidne til sammenrendet af politikere og medieverdenen, der står sammen når det gælder om at rage til sig fra skatteborgerne i dette land