Læsetid: 1 min.

Information nomineret til Cavlingprisen

For projektet ’Vidnesbyrd’ er Information netop blevet nomineret til dansk journalistiks fineste pris. Også Berlingske og TV 2 er nominerede
For projektet ’Vidnesbyrd’ er Information netop blevet nomineret til dansk journalistiks fineste pris. Også Berlingske og TV 2 er nominerede
Indland
14. december 2016

Informations journalister Lærke Cramon og Anna von Sperling er sammen med fotograf Sigrid Nygaard blevet nomineret til årets Cavlingpris for projektet Vidnesbyrd, hvor kvinder beretter om at have været udsat for voldtægt.

Projektet begyndte, da Information i januar bragte fem kvinders personlige vidnesbyrd. Samtidig opfordrede Information andre ofre for voldtægt til at stå frem og dele deres fortælling.

Læs hele serien her: #jegblevvoldtaget

Det førte til flere end 170 henvendelser, og en lang række kvinder fik deres vidnesbyrd bragt i Information. Senere blev nogle af beretningerne samlet i en lyd- og videomontage, som blev vist i Charlottenborg Kunsthals biograf.

Tidligere i år har Lærke Cramon, Anna von Sperling og Sigrid Nygaard modtaget Publicistklubbens Fortællerpris samt Danners Ærespris for samme projekt.

Ud over Information er Berlingske nomineret for en serie undersøgende artikler om forløbet bag regeringens landbrugspakke, den såkaldte Kvælstofsag, og Dokumentarkompagniet er sammen med TV2 blevet nomineret for programmerne ’Moskeerne bag sløret’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her