Læsetid: 3 min.

’Det er en katastrofe. Et knæfald’

Der var demonstrationer verden over i går aftes imod den desperate situation for civilbefolkningen i Aleppo. Men der er stadig ingen aftale om evakuering
Tusindvis viste deres afmagt og frustration efter eskalering af kampene i Aleppo ved at gå på gaden i København og en række andre byer verden over.

Tusindvis viste deres afmagt og frustration efter eskalering af kampene i Aleppo ved at gå på gaden i København og en række andre byer verden over.

Sille Veilmark

15. december 2016

Op mod 7.000 mennesker demonstrerede i aftes på Christiansborg Slotsplads i København under overskriften ’Save Aleppo’. Også i Århus, Aalborg, Odense, Vordingborg, Roskilde og Bornholm var der planlagt demonstrationer i protest mod den manglende handling over for den desperate situation, som de syriske civile befinder sig i i byen.

Salehah Malik på 23 står med sin veninde Karima og kigger på de lys, der netop er blevet tændt foran indgangen til Christiansborg. »Syrien,« står der.

»Vi er kommet for at vise vores støtte til vores medmennesker i Syrien. Der er ingen i Vesten eller nogen andre steder, der gør noget. Vi taler om tusinder af uskyldige mennesker, der er blevet dræbt inden for kort tid, og det skal vi virkelig have sat en stopper for,« siger Salehah Malik.

»Alle de politikere. Ministre, politikere, FN, EU – alt det vores penge går til. De kan ikke bare sidde på deres poster iført dyre italienske jakkesæt og gå hjem og sove i en varm seng. Befolkningen derude, de dør jo.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Andersen

Omsider folk på gaden, 7000 i alene København, i protest mod Syriens-slagterierne. Ovenikøbet under parolen »save Aleppo« (=red/frels) på netop den dag hvor ingen redning mere er mulig, og efter hvor mange års bombning og slagteri er det - 4-5 stk? Tja, man må håbe at det langt om længe er tegn på en begyndende opvågning i Danmark. Vi må vente og se for krigen mod Syriens befolkning fortsætter vist i fuldt omgang andre steder, og det er ingenlunde kun Aleppo der skal og bør reddes mens tid er! Blot har vores politikere tilsyneladende brug for et meget kraftigt pres for at røre på sig her i post-AFR tidsalderen. Danskere har kunnet mønstre det pres tidligere, Vietnam fx, kan det gøres igen? Omfattende og vedvarende protest anbefales!

Thomas Bindesbøll og Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne kommentar