Læsetid: 5 min.

Kontroversiel, markant og rabiat

Det tidligere medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet Mogens Camre vakte opsigt – både som socialdemokrat, og da han blev DF’er. Han var en markør på sin samtids strømninger
Mogens Camre blev i 1968 blev valgt til Folketinget for Socialdemokratiet. Her gjorde han sig gældende som protegé af  partiformand Jens Otto Krag, og placeret på partiets intellektuelle venstrefløj.

Mogens Camre blev i 1968 blev valgt til Folketinget for Socialdemokratiet. Her gjorde han sig gældende som protegé af  partiformand Jens Otto Krag, og placeret på partiets intellektuelle venstrefløj.

7. december 2016

Mange etiketter kan sættes på den politiker, der i mandags afgik ved døden, 80 år gammel. Mogens Camre var stridbar, både i sine yngre års tjeneste som socialdemokrat og i sine senere års virke for Dansk Folkeparti. Camre var i begge partier kontroversiel; han var markant og med tiden stedse mere rabiat. Camre var også særdeles velbegavet. Sin cand.polit.-eksamen fra Københavns Universitet bestod han i 1967 med årets højeste karaktergennemsnit. Netop på grund af Camres gode forstand kunne hans omgivelser undre sig over, hvad han kunne finde på at ytre.

Så sent som i september i år udløste en skudepisode på Christiania dette rasende Facebook-indlæg fra Camre: »Igen slog forbrydervældet til, igen er politiet ramt, igen hændervridende skvattede politikere og politichefer, som skulle have været børnehaveledere. I Filippinerne skyder man forbryderne i hobetal, og det virker. Morten Korchs Danmark er forbi, nu bestemmer mafiaen og udlændingene, det feminine, danske velfærdsparadis får tæsk, fordi det ikke slår igen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Meget sagde Mogens Camre og meget kan siges om Mogens Camre, død som elvende, men savnet var han aldrig og bliver det næppe heller.

Et eklatant eksempel på, at det politiske menneske ikke kan eller skal "konstrueres".

Mogens Camre var, i sin tid, med sit lange sjaskede hår, socialdemokratiets svar på ungdomsoprøret, som jo helt havde isoleret socialdemokratiet med deres proamerikanske holdning til Vietnamkrigen. For at legitimere Mogens Camre i revolutionære kredse, blev han, da han kom hjem fra Grækenland i 1967, taget som våbenkureer i Kastrup lufthavn, med en gammel slidt tromlerevolver. Latterligt.

Mikkel Kristensen

Mogens Camre kunne i ly af sit slaskede og kejtede look, både sige og forsvare ting der var så skøre, at de på sin egen helt utroligevis og i ganske få øjeblikke gav helt og aldeles og fuldstændig mening.// som socialdemokrat var han ikke rigtig farlig - men med det løse Dansk Folkeparti krudt i fingrende blev han til en tøndebombe - han bedrift ligger vel mest i, at have trukket Dansk Folkeparti forholdsvis meget mere til venstre end de falske poeter fra fremskridtpartiet selv evnede at digte af populisme for den blinde befolkning. og alene for det gør savnet til ham for ikke-eksisterende... ære være tabet af hans minde