Læsetid: 3 min.

Ngo’er: Danmark lever ikke op til konvention om vold mod kvinder

Ifølge en række organisationer lever Danmark ikke op til konventionerne, når det gælder vold mod kvinder. Blandt andet straffes vold i samlivet mildere end andre former for vold, og der gives ofte rabat for kærestevold med henvisning til, at volden er begået i affekt
Randi Theil Nielsen (im.) er formand for Kvinderådets ekspertgruppe Det Nationale Voldsobservatorium. »Som det er nu, er der en række punkter, hvor vi mener, Danmark ikke gør det særligt godt i forhold til konventionen. Jeg tror, vores forestilling om, at vi er et meget ligestillet land, er en af forklaringerne. Det er en sovepude,« siger hun.

Randi Theil Nielsen (im.) er formand for Kvinderådets ekspertgruppe Det Nationale Voldsobservatorium. »Som det er nu, er der en række punkter, hvor vi mener, Danmark ikke gør det særligt godt i forhold til konventionen. Jeg tror, vores forestilling om, at vi er et meget ligestillet land, er en af forklaringerne. Det er en sovepude,« siger hun.

Linda Johansen

19. december 2016

En mand blev i 2012 kendt skyldig for at have slået sin ægtefælle med en træhammer og for at have truet hende med en køkkenkniv. Forud for volden havde manden indledt et helt umotiveret skænderi. Byretten idømte manden 60 dages betinget fængsel samt vilkår om samfundstjeneste, hvilket i landsretten blev sat ned til 30 dage.

Ved begge retsinstanser lød begrundelsen for dommen, at det var formildende, at volden var udøvet i forbindelse med et skænderi i parforholdet.

I en anden sag fra 2011 hentede en mand sin ekskone i lufthavnen med blomster, selv om forholdet var forbi, og hun ikke havde bedt om det. Da hun i bilen på vej hjem fortalte, at hun havde mødt en ny mand, slog han hende flere gange i ansigtet og rev hende i håret.

Byretten idømte ham 30 dages betinget fængsel. Landsretten gjorde dommen betinget med henvisning til, at manden havde gode personlige forhold, og at volden hang sammen med tiltaltes sindstilstand i diskussionen med den fraseparerede ægtefælle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Roselille Pedersen
Roselille Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nå, den lever DK heller ikke op til. Jeg kan ikke sige, at jeg længere overraskes. Var det ikke lettere, at lave en liste over hvilke konventioner og int. bestemmelser, som DK overholdt.
Frygter dog, at den liste vil blive meget kort.

Sascha Olinsson

Jeg har personligt aldrig fattet hvordan det kan passe at mor og børn skal flygte fra hjem og voldelig mand og bo på "kvindehjem" mens den voldelige mand bliver i hjemmet. Er det normalt ikke sådan at forbryderen skal straffes ikke offeret? og da slet ikke børnene?

Majbritt Nielsen, Roselille Pedersen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Marianne Mandoe

Nu er den almindelige opfattelse, og den officielle opfattelse, at danske kvinder er nogle snerper (hvem husker ikke reaktionerne på EU-rapporten on seksuel chikane og seksuel vold), nogle hystader og helt sikkert selv ude om det de bliver udsat for.
Så længe ting foregår inden for hjemmets fire vægge, eller i mellem mennesker der har, eller har været i, et forhold, så er ligegyldigheden så larmende at man ikke kan høre ofrenes skrig.