Nyhed
Læsetid: 1 min.

Pape vil have offentlighedsloven undersøgt

Indland
23. december 2016

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har i et brev i går bedt Retsudvalget om at anmode Ombudsmanden om at iværksætte den undersøgelse af den ny offentlighedslov, som forligspartierne bag loven forpligtede sig til i 2012.

På baggrund af de klager, som Ombudsmanden har fået siden lovens ikrafttræden i januar 2014, skal lovens to omstridte mørklægningsparagraffer – om hemmeligholdelse af dokumenter, som kunne indgå i ministerrådgivning, og dokumenter, som er udvekslet mellem en minister og folketingsmedlemmer – evalueres.

Herefter vil Justitsministeriet udarbejde en redegørelse, der ud over de to paragraffer også vil inddrage de regler, der har indebåret mere åbenhed. Derefter kan redegørelsen sættes til debat i Folketinget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her