Læsetid: 3 min.

Politikere vil sætte usynlig vold på dagsordenen

Mere politisk fokus og bedre lovgivning mod psykisk vold i parforholdet. Gerne med inspiration fra udlandet. Sådan lyder budskabet fra ordførere fra begge sider af folketingssalen
Venstres Jakob Engel-Schmidt (th.), der her sidder sammen med Alternativets Uffe Elbæk, mener ligesom de fleste andre partier i Folketinget, at der skal ses nærmere på, hvordan der beskyttes mod psykisk vold i parforholdet.

Venstres Jakob Engel-Schmidt (th.), der her sidder sammen med Alternativets Uffe Elbæk, mener ligesom de fleste andre partier i Folketinget, at der skal ses nærmere på, hvordan der beskyttes mod psykisk vold i parforholdet.

Jens Dresling

19. december 2016

Hvis man kontrollerer, krænker og isolerer sin partner, bliver det sjældent opdaget og i Danmark heller ikke straffet. Men efter artikler om psykisk vold i Information – blandt andet om, at den eksisterende lovgivning på området ikke bliver anvendt – ønsker flere ordførere en bedre og mere præcis lovgivning. Det har man allerede i en række andre europæiske lande – heriblandt Sverige, Norge og England.

Jacob Engel-Schmidt, der er ligestillingsordfører i Venstre, mener, at det er værd at kigge på lovgivningen.

»Vi er i Venstre ikke afvisende over for at se på, om den måde, vi har indrettet paragrafferne og anvender dem på, er hensigtsmæssig i forhold til at beskytte mod psykisk vold i parforholdet,« siger han.

95 procent af de kvinder, der ender på dansk krisecentre, har været udsat for psykisk vold. Men modsat en række andre europæiske lande straffer man i Danmark ikke kontrollerende, krænkende adfærd i parforholdet
Læs også

En anden, der ønsker bedre lovgivning, er Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu I er igang; så se på psykisk vold overfor borgerne med tilknytning til jobcentrene.

Ejvind Larsen, Lise Lotte Rahbek, June Beltoft, June Pedersen, Alan Strandbygaard, Flemming S. Andersen, Benny Jensen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Hans Larsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Bedre sent end aldrig, det er jo ofte mænd der bliver udsat for verbal og psykologisk vold, politiets chikane afdelinger kan sikkert vidne om dette samt, at det ikke kun er kvinderne det går ud over, tvært imod, når det handler om verbal og psykologisk chikane er kvinderne typisk på hjemmebane, så her er måske et lovforslag der ikke kun favoriserer det ene køn!

Jeg tror på, at psykisk vold kan være lige så skadelig som fysisk, men er vi ikke ved at vade ud hvor vi ikke kan bunde?

Jeg tror ikke vi har brug for flere paragraffer og regler for hvordan vi skal opfører os over for hinanden. Vi kar jo ingen som helst reel chance for at vurderer - og sanktionerer objektivt og retfærdigt. Flere paragraffer hjælper ikke her.

Vi har derimod brug for, at indfører almindelig anstændighed, ansvarlighed og fællesskab - alle de umålbare menneskelige værdier, som den liberale tankegang har likvideret gennem de seneste par generationer.

Alene det faktum, at storsvindleren Lars Løkke Rasmussen blev gen-nomineret af Venstre, og senere tabte valget med et brag, men stadig troner på landets højeste post, bør få os til at tænke over hvilke værdier der hersker i vores land. Er du i tvivl, kan du bare se på politikernes retorik og hvordan egoismen og respektløsheden har bredt sig ud over hele landet.

Problemet med det nedladende sprog skal ikke løses med flere love og trusler om straf. Problemet skal løses ved at skifte de kolde liberale pengefikserede værdier ud med menneskelige værdier som anstændighed, ansvarlighed og fællesskab.