Læsetid 2 min.

Politimand død som følge af skud

Den 43-årige politimand, der tirsdag morgen blev skudt i hovedet i Albertslund, er død
8. december 2016

»Det er med sorg og bedrøvelse, at jeg har modtaget beskeden om, at en af vores skattede medarbejdere ved Københavns Vestegns Politi har mistet livet som følge af det skud, der blev affyret mod ham tirsdag morgen.«

Med disse ord fortæller rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse, at politibetjenten og hundeføreren, der tirsdag morgen blev skudt på klos hold ved politigården i Albertslund, er afgået ved døden.

Gerningsmanden var angiveligt psykisk syg, for ifølge dr.dk betragter politiet drabet som en »gal mands værk«. DR fortæller også, at den sigtede tidligere har fortalt sin familie, at han havde planer om at skyde en politibetjent, men at familien dengang blot havde betragtet det som tomme trusler.

Betjenten var ved at klargøre en bil til dagens arbejde, da drabsmanden nærmede sig bagfra og med en kaliber-22-pistol affyrede et skud mod betjentens hoved. Pistolen menes at være stjålet fra Rødovre Skytteklub, som allerede aftenen inden skudepisoden havde henvendt sig til politiet og fortalt, at en af klubbens pistoler var blevet taget med hjem.

Politiet valgte ifølge TV 2 ikke at handle på skydeklubbens henvendelse mandag aften. Det fatale skud, som førte til det første drab på en politibetjent i Danmark i 21 år, faldt tirsdag morgen. Til TV 2 forklarede politiinspektør Svend Foldager, at »den beslutning han (vagtchefen, red.) lavede, ligner rigtig mange andre beslutninger, som politiet træffer konstant og hele tiden«.

Adspurgt om det var en korrekt beslutning, afviste politiinspektøren ifølge TV 2 at svare, men sagde, at »når man kigger på det nu, med de oplysninger vi ligger inde med, så ville alle ønske, at der var sket noget andet«.

Tidligere tirsdag blev det meldt ud, at betjenten ikke var i livsfare. Men ifølge Politiken opstod der komplikationer, som senere førte til, at hundeføreren afgik ved døden.

»Jeg er ulykkelig på de pårørendes vegne over deres uerstattelige tab. Ingen kan få smerten, der har ramt de efterladte, til at gå væk. Men I skal vide, at hele Danmark sørger med jer«, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter annonceringen af dødsfaldet ifølge Politiken.

Avisen skriver også, at et muligt motiv bag drabet kan være, at gerningsmandens mor ikke fik tildelt en erstatning efter en trafikulykke i år 2000. Anklager i drabssagen Morten Frederiksen har gennemgået videoovervågning fra stedet, og fortæller til TV 2, at »den viser ret tydeligt, hvad jeg vil kalde en likvidering«.

 

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig - første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu