Satire
Læsetid: 2 min.

Postfaktuel Jul: Dagbladet Information opkøber Politiken i transferbombe

Dansk mediebranches hidtil mest overraskende opkøb er finansieret med transfersummer, som Politiken i årevis har betalt for at stjæle medarbejdere fra Information. ’Den største succes i min karriere,’ jubler Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, der har forhandlet aftalen i hus. Dette er 20. låge i Informations postfaktuelle julekalender
Dansk mediebranches hidtil mest overraskende opkøb er finansieret med transfersummer, som Politiken i årevis har betalt for at stjæle medarbejdere fra Information. ’Den største succes i min karriere,’ jubler Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, der har forhandlet aftalen i hus. Dette er 20. låge i Informations postfaktuelle julekalender

Thomas Borberg

Indland
20. december 2016

2016 har været et travlt år for agenterne i den danske journalistverden. Først opkøbte JP/Politikens hus Børsen og satte gang i svingdøren, inden BT besluttede sig for at fusionere med Metroxpress.

Og nu, hvor året går på hæld, sprænger Dagbladet Information endnu en transferbombe med opkøbet af Dagbladet Politiken, der har scoret flere læsere end noget andet dagblad i indeværende sæson.

»Vi er jublende glade for, at det er lykkedes os at erhverve Politiken, der specielt de seneste tre år har været utroligt stærke på kulturstoffet,« jubler Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, der fra 2013 og indtil juni måned var kulturredaktør for Politiken. Han vil ikke udtale sig om transfersummen, som ifølge Rygtebørsen, Ekstra Bladets nye lørdagstillæg, er på mindst 12 milliarder kroner.

Lige så overraskende som selve købet er det, at handlen er forhandlet i hus af Michael Laudrups kontroversielle agent, Bayram Tutumlu, der aktuelt er under anklage for at have tjent 32 mio. kr. på lyssky spillerhandler, mens Laudrup var træner i fodboldklubben Swansea. Det er Politiken, der står bag afsløringerne om Tutumlu, men hovedpersonen afviser selv, at der ligger personligt fjendskab bag opkøbet.

»Det kan jeg fuldstændig afvise. Dagbladet Information kontaktede mig flere år før, Politiken begyndte på deres løgnhistorier, fordi Information var træt af at få stjålet alle deres talenter. De spurgte, om jeg ville hjælpe, og det vil jeg naturligvis altid gerne for et mindre beløb,« siger Bayram Tutumlu.

Siden den officielle start i 1945 har Dagbladet Information været kendt som en avis, der stort set konstant har driblet på kanten af en konkursbegæring. Pengene til opkøbet af Politiken er derfor finansieret gennem store frikøbsklausuler, Bayram Tutumlu har skrevet ind i kontrakterne hos de Information-ansatte, Politiken har stjålet gennem årene.

Transferlisten tæller alene i 2016 chefredaktør Christian Jensen og medredaktør Troels Behrendt Jørgensen samt adm. direktør Mette Davidsen-Nielsen. Men også tidligere handler har skæppet i Informations kasse, herunder profiler som Amalie Kestler, Mette Højbjerg, Stig Ørskov, Oliver Stilling, Katrine Hornstrup Yde og Rune Lykkeberg, som dog blev udstyret med en frikøbsklausul, der tillod Information at hente ham tilbage gratis, hvis AGF overlevede i Superligaen i sidste sæson.

Undskyld for Muhammed-undskyld

Dagbladet Information har endnu ikke løftet sløret for, hvad der kommer til at ske med Politiken i fremtiden, men ledelsen kalder det »en proces«. Forslaget om helt at »lukke avisen og holde en stor fest i Pressen«, som blev fremført i går af Informations Medarbejderforening, er dog blevet kategorisk afvist af ledelsen.

Til gengæld har Informations chefredaktion hængt et brev med 95 varslede ændringer op på de dobbeltsikrede døre ved JP/Politikens Hus. Blandt de mest bemærkelsesværdige ændringer lyder:

 • At Politiken skal sige undskyld for at have sagt undskyld for Muhammed-tegningerne.
 • At Politiken fremover ikke vil bringe debatindlæg fra universitetsstuderende, der har ondt i livet. Samtidig bliver den årelange artikelserie ’personer i samfundet, det er synd for’ skåret ned fra to daglige til én ugentlig artikel.
 • At alle bøger udgives fremover på Politikens Forlag frem for i avisens 2. sektion.

Information forsøgte i går uden held i at indhente en kommentar til opkøbet fra Politikens chefredaktør, Christian ’The Special One’ Jensen. Ifølge sekretæren var han travlt beskæftiget med at genlæse Outze – en biografi.

Serie

Informations postfaktuelle julekalender 2016

Pyh, 2016 har været lidt af et år. Vi har sagt farvel til mange store ikoner, sagt goddag til en ny verdensorden og for alvor stiftet bekendtskab med begreber som ’det postfaktuelle samfund’ og de farlige ’fake news’.

Nu vender Information hele bøtten og laver sin egen julekalender med positive fake news. Hvorfor ikke sprede lidt postfaktuel glæde her i den mørke juletid?

Information bringer hver dag frem til jul en historie, som kunne have gjort 2016 lidt sjovere, men som aldrig fandt sted. Det er den postfaktuelle julekalender.

Seneste artikler

 • Postfaktuel Jul: Protester får ’Ditte & Louise’ tilbage på DR

  23. december 2016
  Det lignede en lukning, men efter massive protester er komedieserien ’Ditte & Louise’ tilbage på DR. Det er en sejr for den kvindelige antihelt, for demokratiet og for hele kvindesagen. Dette er 23. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Hackerangreb lukker forældreintra

  22. december 2016
  »Vi genindfører kontaktbogen.« Sådan lyder udmeldingen fra Undervisningsministeriet efter en lang række cyberangreb på forældreintra. Dette er 22. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Eksport af ’hygge’ sprænger statens modeller

  21. december 2016
  Ingen havde hidtil tænkt på at medregne Danmarks vel nok vigtigste nationalprodukt i de økonomiske modeller. Enhedslisten kræver brandbeskatning af det nye eksporteventyr. Dette er 21. låge i Informations postfaktuelle julekalender
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her