Læsetid: 3 min.

Professorfyring sætter gang i international kritik

Fyringen af den verdenskendte geologiprofessor Hans Thybo fra Københavns Universitet nåede i sidste uge det internationale tidsskrift Natures spalter. Fyringssagen var ellers afsluttet på KU og så ud til at kunne ende i retten, men forhandlingerne mellem Thybos fagforening og KU er nu blevet genoptaget 
12. december 2016

Han er en af verdens førende forskere i jordens øverste lag, præsident i den europæiske Geounion og vicepræsident for Videnskabernes Selskab i Danmark. Alligevel blev den 62-årige Hans Thybo i starten af november fyret fra jobbet som professor i geologi på Københavns Universitet (KU).

Thybo er ikke blevet fyret som led i en sparerunde, og produktionen af forskningsartikeler eller mængden af eksterne forskningsmidler, som Thybo tiltrækker, er heller ikke årsagen.

Fyringen skyldes ifølge Universitetsavisen, at Thybo skulle have gjort en yngre egyptisk forsker opmærksom på, at han godt måtte være kritisk over for ledelsen i en arbejdspladsvurdering. Og at Thybo skulle have benyttet en privat mailkonto til sit arbejde. Begge fyringsgrunde ser dog nu ud til at være forsvundet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vi kan ikke leve med dette hierarkiske styre - tilbage med styrelsesloven, hvor en dekan ikke er andet end en administrator, valgt for en periode, hvor han så desværre må skære ned på forskningsaktiviteten.
Og vi kan ikke leve med, at vore velanskrevne forskere på højeste niveau kan risikere at blive fyret.

Einar Carstensen, Sup Aya Laya, Torben Bruhn Andersen, Mette Poulsen, Flemming Berger, anders lindgård og Torben Skov anbefalede denne kommentar