Læsetid: 3 min.

’Rettroende muslimer er jo til skade for folkestyret’ – og ti andre citater fra DF

Kenneth Kristensen Berth er langt fra den eneste DF’er, der er kommet med kontroversielle udtalelser. Information har samlet en række af de mest opsigtsvækkende udfald mod flygtninge, lesbiske og andre minoriteter
Kenneth Kristensen Berth skyder på det hele – og viderefører Dansk Folkepartis tradition for opsigtvækkende bemærkninger i den offentlige debat

Kenneth Kristensen Berth skyder på det hele – og viderefører Dansk Folkepartis tradition for opsigtvækkende bemærkninger i den offentlige debat

Jens Dresling

Indland
9. december 2016

Dansk Folkeparti har endnu en gang markeret sig med en harsk udtalelse om flygtninge.

I programmet EuropaMagasinet på DK4 luftede partiets folketingsmedlem og EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth muligheden for at skyde på de flygtninge, der sejler over middelhavet for at komme til Europa.

»Du må ikke sejle inden for denne her territorialgrænse. Hvis du gør det, så bliver du enten beskudt, eller også bliver du vendt om og sejlet tilbage,« sagde han, hvortil værten Ole Stephensen ifølge Ritzau spurgte: »Hvis de kommer ind over en bestemt sømilgrænse, skal man skyde på dem?«

»For eksempel,« svarede Kenneth Kristensen Berth.

Senere modererede han dog sin udtalelse til Ritzau og forklarede, at »det jeg mente var, at i yderste konsekvens kunne man jo affyre et varselsskud.«

(At et varselsskud skulle være den yderste konsekvens strider dog mod selve betydningen af varselsskud, tillader Information sig at bemærke i parentes).

EU-ordførerens skarpe udtalelser om blandt andet flygtninge, udlændinge og muslimer er dog langt fra enestående i Dansk Folkeparti. Information har samlet en række eksempler.

1:

»Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) – og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt,« skrev Jesper Langballe i 2010 i et blogindlæg i Berlingske:

2:

»Alle muslimer, der bekender sig til den islamiske ideologi, er tabere eller bliver tabere. De ønsker jo ikke en samfundsmodel, som kan skabe tålelige forhold for mennesker,« sagde Morten Messerschmidt i 2007 til Nyhedsavisen, her refereret af TV 2:

3:

»For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde,« sagde Søren Krarup i 2007 til Politiken:

4:

»Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede,« sagde Søren Espersen i 2016 til TV 2:

 

5:

»Folketinget må vedtage undtagelseslove, politiet må have andre våben, lette panservogne og et andet skydereglement, enhver der løfter hånd mod politi, ambulancer eller brandvæsen skal skydes ned. Folk, der ikke vil udvises og skriger sig til at blive, skal behandles som i Rusland. De dommere, der agerer som i det 20. århundredes samfund, må pensioneres. Putin ville eliminere Christiania med indhold på en halv time,« skrev nu afdøde Mogens Camre på Facebook, efter at to betjente og en civil var blevet skudt på Christiania i 2016:

6:

»Det har været nævnt, at den 11.september blev indledningen til en kamp mellem civilisationer. Deri er jeg ikke enig, for en kamp mellem to civilisationer ville jo betinge, at der var tale om to civilisationer, og det er ikke tilfældet. Der er kun én civilisation, og det er vores,« sagde Pia Kjærsgaard i 2001 fra Folketingets talerstol: 

7:

»Skal vi til at være tre eller fire i et ægteskab? Skal vi til at være tre eller fire om at dele forældremyndigheden? Skal vi til at kunne gifte os med andre end mennesker, men måske også med dyr?« sagde Mette Hjermind Dencker om lesbiskes ret til at adoptere i 2013 fra Folketingets talerstol:

 

8:

»Skiltningen er et knæfald for den stigende islamisering, der sker af vort samfund. Hvis ikke folk forstår dansk, kan de jo eventuelt bare spørge personalet i Føtex. Ved at skilte på arabisk signalerer Føtex, at hvis man ikke gider lære dansk, så indretter Danmark sig efter dem – og ikke omvendt,« sagde Martin Henriksen om et arabisk prisskilt i Føtex i 2015 til Ekstra Bladet:

9:

»Selvfølgelig skal alle have ret til akut behandling. Men man skal altid indberette det, hvis man som læge støder på en illegal indvandrer,« sagde Liselott Blixt om, at læger i visse tilfælde skal bryde deres tavshedspligt i 2010 til Politiken:

 

10:

»Rettroende muslimer er jo til skade for folkestyret og demokratiet, og derfor er vi nødt til at slå hårdt ned på dem. Og især konvertitter er ekstreme, de er faktisk de værste,« sagde Alex Ahrendtsen i 2016 til TV2:

11:

»Vi er på mange stræk antimuslimsk, fordi vi kan se nogle dybt problematiske ting, ved den måde islam fungerer på. Når vi går til kamp mod, at piger i 10-årsalderen er tilhyllede, eller når vi går til kamp mod opdelt svømmeundervisning, så er det sådanne eksempler, jeg tænker på, når jeg siger, at vi er antimuslimsk,« sagde Kristian Thulesen Dahl i 2008 til Berlingske:

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er underligt, hvor det had mod andre mennesker kommer fra. Man få jo ikke ligefrem indtrykket, at DF'erne her har lært nogen der lever, tænker, elsker eller ser anderledes ud at kende. Er der nogen der kan forklare hvad der foregår inde i hovedet på dem?

Viggo Okholm, Hans-Micael Søndergaard, erling jensen, Ole Frank, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Martin Mørch og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Had fødes af frygt. Frygt næres af det uforståelige.
F.eks.: Kan grupper af unge mænd der taler et uforståeligt sprog og se fremmedartede ud vække frygt
'Hvad er de ude på , hvad taler de om?'.
Måske er denne frygt rationelt begrundet ud fra vores artshistorie:
I stammesamfundet - som var sådan mennesket har lever i det meste af sin artshistorie - kunne fremmede indtrængende unge mænd udgøre en mulig fare (krigere, røvere).
Dem der bliver stikkende i fremmedfrygten efterrationaliserer deres følelser og finder grunde for, at det de føler er velbegrundet. Andre formår at rationalisere sig ud af frygten når de indser, at den er ubegrundet

Ole Frank, Flemming Berger, Nette Skov, Karsten Aaen, Vibeke Hansen, Philip B. Johnsen, Niels Duus Nielsen, Lars Rasmussen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar

Nærliggende spørgsmål stillet uden 'frygt'.
Er de da til gavn for folkestyret, eller måske ligefrem helt uden betydning? ...

Klaus Rifbjerg sagde om DF'erne: "Vi taler for meget om de skiderikker".
Man må i hvert fald konstatere, at det er utroligt, hvad de kan slippe afsted med at spytte ud.

erling jensen, Ole Frank, Hanne Ribens, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com og Nette Skov anbefalede denne kommentar

DF - De Fæle
Den dér med ’skiderikker’ citerede overtegnede allerede Rifbjerg for at have sagt (i DR2) kort før hans død …

Ole Falstoft - som sagt, de fleste af os lever i 2016, så gamle forklaringer fra Enevældens til har vel næppe nogen gyldighed i dagens oplyste danske samfund ...

DF svigter Danmark !! Når vi om et øjeblik åbner TV for at se CNN, bliver vi omtalt som landet, hvor vi vil SKYDE bådflygtning.

Jamen ... fin reklame for landet DF. Gang på gang viser I jeres indre svinehund og problemet er, at I som en syg celle smitter svage sjæle med jeres ufatteligt uempatiske facon.

DF klistrer fast ....overalt ...i sensations medier, som åbenbart sælger godt, når disse "mørke" personer dukker op fra folketingets formandsstol til den endelige beslutnings tager, når Danmark skal tage vigtige beslutninger. De er som klistrende tape, vi i Danmark åbenbart ikke kan slippe af med lige nu.

Hans-Micael Søndergaard, Ole Frank og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

bådflygtninge !

Philip B. Johnsen

Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokratiet og naturligvis Dansk Folkeparti er fremmedfjendske partier, politisk fremmedfjendske og frygt skabende uden for rammerne af en retsstat.

Fra link:
"Authorities also exempted sentimental items like wedding rings after comparisons were made to the treatment of Jews by Nazi Germany during the Holocaust."

Link: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/denmark-approves-controve...

Hans-Micael Søndergaard, Ole Frank og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Trump kunne givet blive et fuldgyldigt medlem af DF, hvis han flyttede til Danmark ?

Torben Siersbæk

Og DF er stuerene?
Godt, jeg ikke sidder i Folketinget! Hvis jeg skulle være til stede i salen under en eneste debat, måtte jeg da have næseklemme på.

"Og især konvertitter er ekstreme, de er faktisk de værste"

HAN HAR JO RET! Tænk bare på Mogens Camre (R.I.P.) og Karen Jespersen........... ;-)

Lars Bo Jensen, Hans-Micael Søndergaard, Ole Frank og David Hertz-Holm anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Der er mange modbydelige citater ovenfor, men lige det med, at rettroende muslimer er til skade for folkestyret er vel egentligt rigtigt. Hvis man vil indrette samfundet efter koranen, der om noget er udemokratisk, så er det da til skade for folkestyret. Samfundsopbygningen, domstole og straffe, forhold mellem mænd og kvinder - jeg håber virkeligt ikke koranen får indflydelse på folkestyret, men det gør den jo hvis tilstrækkeligt mange ønsker det; så er de jo folket.

Steffen Møller Pedersen

Er der nogle herinde der vil sige mig i mod, hvis jeg skriver, at Islam er en Politisk, totalitær religion?
Når man så lige opdager, hvad det betyder - så er DF's udtalelser (ligegyldigt hvor klundet det er udtalt) ikke helt usandt.

Hans-Micael Søndergaard

Man skyder da heste!
Malene Trock har i en tråd på FB det bedste forslag til dato. Undervisning i Menneskerettigheder og etik, men ikke kun i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Alle uddannelser i Danmark bør inddrage en etisk dimension med udgangspunkt i de europæiske menneskerettigheder og Geneve Konventionen. Ikke mindst de økonomiske studier ville have gavn af et sådant fag. Det bliver jo sørgeligt aktuelt når vi nu igen igen får et så oplysende indblik i hvad, der i ramme alvor diskuteres bag lukkede døre i DF. Det er vist heller ikke i vælgersegmentet, at den slags udtalelser vækker nogen grad af forbløffelse. Det er jo det ny poltisk korrekte udi DF-land. Klassisk DF: Først forarger de (i.e. Taler til vælgersegmentet) derefter får de sendetid til at forarge yderligere. Intet er mere fredet - mennesker i nød bliver fremstillet som skurke og DF vælgersegmentet som ofre! Alt hvad de måtte finde på, af nederdrægtighed, er nu det ny normale, når det kommer ud af DF'ere. Intet som kunne komme over Danmarks grænser er fredet... DF lever af vores harme og forargelse, det turde de sidste 16 år være et klart bevis på - grænsen for menneskeforagten og villigheden til at sætte Danmarks anseelse overstyr er så langt fra danske værdier, at det næsten gør fysisk ondt at se og høre dem få fri og uimodsagt taletid i diverse offentligt støttede medier! https://hansmicaelblog.com/.../09/danmark-vaerdikulturkanon/

Morten Pedersen

Venstrefløjen er besat af DF - måske for at glemme, at den ingen løsning har på flygtninge-udfordringen. DF lever af venstrefløjens dæmonisering af DF og omvendt. Fløjene fodrer hinanden og midterbanen bliver smallere og smallere.

Flemming S. Andersen og Jesper Nielsen anbefalede denne kommentar

Jan Weis spørger, om ’de’ er til gavn for folkestyret.
Man burde hellere spørge, om identitetspolitik er til gavn for folkestyret. Her ser det nemlig ud til, at de etniske gruppers gensidige eksklusion leder til en spiral af tiltagende antihumanisme, ekstremisme og antidemokratiske holdninger.
I forlængelse af det kunne man spekulere på, om Jan Weis skulle være til gavn for folkestyret.

Olaf Tehrani, det må du sandelig gøre op med dig selv, dit totale ukendskab til min person taget i betragtning - og i forlængelse af det igen kunne man måske få lov at spørge, om Olaf Tehrani skulle være til gavn for folkestyret, hvilket man så sandelig må håbe, set i lyste af en udpræget flabet og fremmedartet insinuerende kommentar ovenfor ...

Grethe Preisler

Personligt er jeg fløjtende ligeglad med, hvordan og af hvilke årsager, andre mennesker klæder sig, som de gør, når de færdes i det offentlige rum. I hvert fald så længe de undlader at flashe deres genitalier for tilfældigt forbipasserende medborgere og -trafikanter, som også færdes i 'rummet' i lovligt ærinde. Men hvis det lige akkurat handler om 'integrering på arbejdsmarkedet af medlemmer af religiøse mindretal på kronisk kontanthjælp', er det mindste man kan forlange af dem vel, at de er villige til at skifte deres sædvanlige outfit ud med en påklædning, der ikke forhindrer dem i at udføre det lønnede job, de aspirerer til som alternativ til kontanthjælplen, når de møder på arbejdspladsen.

Ihukommende en ung pige af mit bekendtskab, som var 'punker' og 'goth' af overbevisning, mens hun gik i folkeskolen, men fik brug for en praktikplads i elevtiden på handelshøjskolen, og fik tilbud om komme i praktik i den lokale guldsmede- og urmagerforretning i indkøbscenteret i provinsbyen, hun boede i. Selvfølgelig mødte hun op til jobsamtale hos indehaveren af bemeldte forretning i fuld krigsmaling og piercet hele hovedet. Og lige så selvfølgeligt fik hun besked på, at hun måtte lægge stilen om i arbejdstiden, hvis det var der, hun ville i praktik.

Det fandt de så ud af sammen i al fredsommelighed, og hun fik sin læreplads og han sin elev uden indblanding fra samfundets side af moraliserende klaphatte med fikse ideer om, hvordan man integrerer 'dress-code-minoriteter' af forskellig art på arbejdsmarkedet.

Flemming S. Andersen, Morten Pedersen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Grethe Preisler
Yes det er da til at forstå, men jeg acceptere, hvis den udtryksfulde dame, siger tak, men nej tak, for man må være, den man er, hvem skulle man ellers være?

Grethe Preisler

Philip B. Johnsen
Det er i orden med mig. Hvis du så til gengæld accepterer, at 'de unge udtrksfulde damer m/k, som siger nej til lønnet beskæftigelse for at kunne kunne fortsætte med at være, dem de er' får afslag på deres anmodninger om kontanthjælp og andre former for forsørgelse på samfundets regning finansieret af dem, der ikke har så fine fornemmelser og højtravende idealer, hvad dét angår.

Flemming S. Andersen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Klude Galore
De fleste er nok bedøvende ligeglade med, hvordan også minoriteter kan finde på at vise sig offentligt i bemærkelsesværdige munderinger, det kan kun blive deres eget problem, men gør man sig munter over fænomenerne, som alt for ofte truer lattermusklerne på god dansk vis, falder hammeren fra de politisk overkorrekte – de tager det åbenbart så fucking alvorligt, at lattermusklerne ikke når at slappe af …
Kan en sund latter nu også være racistisk og hvad ved jeg – så hvem er her racisten? - ligesom i 60'erne, hvor de første hippier med langt hår fik udleveret et hårnet på fabrikken, hvor vi have gaflet os et sommerferiejob ved en maskine med bevægelige dele - det grinte vi meget af de år … ;-)

Philip B. Johnsen

Grethe Preisler
Det siger sig selv, er det ikke sådan, det fungere i dag?

Men uden for det 'muntre køkken' -
de toneangivende medier og politikere er Danmarks store problem – de er blinde over for islams rolle …

Grethe Preisler

Blinde og blinde toneangivende medier og politikere.?

De er vel nærmere parat til med åbne øjne at slå deres gamle bedstemor for panden med et baseball-bat og sælge hende til den højst-bydende kvaksalver på menings-markedet - for at selv komme først med en fængende overskrift til en kioskbasker, der kan rydde forsiderne.

Ole Kloster Andersen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming S. Andersen

Jan Weis

Så er vi der igen??
Det har altså stadig ikke noget at gøre med religion, men enhver borgers valg og fortolkninger uanset religion.
Det der generaliseringsfis og selektive udpegelse kommer man selv til at blive offeret for.

Ytringsfrihed - MEN
Grethe Preisler – men der er tydelige undtagelser, no-go areas for ironien …
Flemming S. Andersen – men handler artiklen ikke netop om religion og dens selektive delelementer - ellers er overskriften da forkert …

Jan Weis: Når jeg taler om grundlaget for had og frygt er jeg tilbage i forhistorien. Altså noget længere tilbage end enevælden. Men du var måske ironisk? Det med at være oplyst består ikke i at fornægte grundlaget for følelser, som er skabt gennem vores artshistorie, og som ikke altid er hensigtsmæssige i vores dages virkelighed. I 20'erne og 30'erne benægtede mange faren for at tyskerne kunne forfalde til barbari, da Tyskland jo var en gammelt oplyst kulturnation.
De tog som sagt grueligt fejl.Kulturen er kun et lag fernis over mere grundlæggende drifter og psykologiske mekanismer

Philip B. Johnsen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming S. Andersen

Jan Weis

Jeg ved ærligt ikke hvad overskriftens formål er og en genbehandling af div. underlige citater er godt for.
Hvad skal det munde ud i af positiv forståelse??

Ole Falstoft – ja, en smule ironisk, men din fortolkning, at fremmedhad skyldes frygt er nok for langt ude og for enkel - vi lever trods alt i et oplyst demokrati, hvor de materielle forhold er langt mere afgørende for folks oplevelse af virkeligheden – hvor enkelte alvorlige tildragelser i historien næppe kan ophøjes til generelle forklaringer – dem er der nemlig mange af! – men i øvrigt er der enighed om det gamle billede – at civilisationen ofte viser sig kun at være et tyndt lag fernis over det hele …

Flemming S. Andersen - hvem angler da efter 'positiv forståelse'? - har slet ikke læst artiklen! ...

Flemming S. Andersen

Jan Weis

Ok, min fejl at se oplægget som et forsøg på at opnå noget positivt.

Jeg må nøjes med at konstatere at jeg ikke forstår meningen

Flemming S. Andersen

Jan Weis

Jeg har været forarget over det, og synes vi skulle komme videre.

Det er jo ikke verdensborgere af stor betydning der har ladet røsten lyde.

Gør vi ikke Df for vigtige på denne facon??

DF har desværre vokset sig alt for stor til at kunne negligeres – en politisk ’megabug’ man må håbe, snart skrumper ind til en normal lus, som kan bortskaffes som en udbrændt og ligegyldig ’snurrepibe’ …

Grethe Preisler og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

For tiden handler 'læserdebatten i nærværende forum' vist mest om, hvilket parti, der skal have æren af at sætte dagsordenen for moderniserering og omsyning af 'Den Danske Model' og score flest vælgere blandt medlemmerne af 'lønarbejderklassen' i DK.

Det gamle hæderkronede arbejderparti Socialdemokraterne eller det endnu ældre hæderkronede bondeparti Venstre. Som begge er afhængige af det nymodens strømlinjede DF's velvilje, hvis de vil gøre sig håb om at blive dem, der fører saksen og bestemmer, hvor snittet skal lægges efter næsten ti år med uafbrudt økonomisk stilstand og recession siden det herrens og Lehmann Brothers' år 2008, hvor boblerne brast på det globale kasinomarked, og de danske vækst-lokomotiver blev kørt i remise i forventning om, at de kunne sparkes i gang igen af 'vismændene' med fingrene på tænd- og sluk knapperne i finansministeriets departement, når situationen på det globale marked ændrede sig til det bedre for langsigtede danske investeringer i infrastruktur og samhandel over grænserne i EURO-pa.

Foreløbig står det 1 - O til bondepartiet Venstre. Men arbejderpartiet Socialdemokraterne gør sit bedste for at overtrumfe dem i deres leflen for Dansk Folkepartis krav om småjusteringer af dit og dat og navnlig 'muslimlovene' og 'grænsekontrollen' som belønning for ikke selv at ville gå i forpligtende regeringssamarbejde med nogen af dem. Hvis det ikke var så trist, ville det være til at grine sin bag i laser over i denne for vor økonomiske og kulturelle overklasse og 'elite' så vanskelige tid.

Godt for både V og S, at de stadigvæk har Enhedslisten og nu også Alternativet at rakke ned på for at aflede opmærksomheden fra deres egne valgstrategiske fejlskøn og fadæser.

Jan Weis, Philip B. Johnsen, Flemming S. Andersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

'Kontroversiel' - er lykkeligvis - og heldigvis- ikke det samme som fakta. Er der et falsk udsagn i de citater der er på revy her ?
Nogle indeholder så slet ikke 'udsagn' men kun spørgsmål. Om spørgsmål kan man så diskutere om de er 'gode' eller 'dårlige'.
Så er der meningstilkendegivelser også, eks. den af Berths som der tages udgangspunkt i. Jeg går ud fra at sådanne journalistisk set er fakta. Der findes naturligvis 'solidaritets-motiver' til at udtrykke holdninger som egne man faktisk ikke har, og parlamentariske systemer booster nok den slags en del, men det er en anden diskussion.

odd bjertnes

’Kontroversiel’ - eller ej --- er ikke det samme som 'fakta' - eller ej.
Det er to forskellige værdiskalaer - til ære for akademistiologisk-korrektistisk tungnemhed betonet.
Dette faktum er i øvrigt yderst ukontroversielt i fald man skulle være i tvivl :-D