Læsetid: 10 min.

Et skud fremtid til regeringen

Buzzwordet disruption er nu blevet så udbredt, at selv regeringen er begyndt at bruge det. Et disruptionråd skal nedsættes, så fremtiden kan håndteres. En af verdens førende disruption-fortalere var inviteret til Marienborg i mandags for at tale om selvlysende børn, flyvende biler, hvordan vi bliver flere hundrede år gamle og alle de andre teknologier, som er på vej. Og som vi ikke kan gøre noget for at stoppe
Forskere har fundet frem til, at mennesker, der bruger de såkaldte fitbits, tager bedre økonomiske beslutninger end folk, der ikke gør. Det er en korrelation, som særligt bankerne er interesserede i, og et af de eksempler på mulighederne ved fremtidens teknologi, som Rob Nail fremhævede på mødet på Marienborg. Her det Fitbit CEO James Park.

Forskere har fundet frem til, at mennesker, der bruger de såkaldte fitbits, tager bedre økonomiske beslutninger end folk, der ikke gør. Det er en korrelation, som særligt bankerne er interesserede i, og et af de eksempler på mulighederne ved fremtidens teknologi, som Rob Nail fremhævede på mødet på Marienborg. Her det Fitbit CEO James Park.

Richard Drew/Polfoto

23. december 2016

Ni ministre, repræsentanter for Danmarks erhvervselite, toppen af fagbevægelsen og iværksættere er samlet på Marienborg. Det er mandag morgen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har inviteret til møde om »fremtidens arbejdsmarked«.

»Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der har det sådan med fremtiden og udviklingen, at den lidt føles som en våd håndsæbe. Bedst som man tror, man har fat, så glider den ud ad hånden på en igen,« siger statsministeren.

På to fladskærme på hver sin side af scenen har en cykelsmed, en togfører og en kranfører forklaret, at de er bekymrede for, hvad fremtidens teknologiske udvikling vil have af konsekvenser for deres job. Foran scenen sidder finansminister Kristian Jensen (V) ved bord med direktør i DI Karsten Dybvad. Ved den venstre fladskærm sidder Joe & The Juice-stifter Kasper Basse.

»Vi skal nu som før finde den danske vej ind i fremtiden, og vi skal have alle med,« siger Løkke og byder velkommen til hovedtaleren Rob Nail.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

...så er det bedre at satse på ham,« siger han. ...det er artiklens budskab og Venstres filosofi. Klasseskel. Et andet sted hørte jeg argumentet for igen at indføre et trettental i gymnasiet: "Så har vi lige dem vi gerne vil have fat i" Engang var det inhumant hvis Staten formede børnenes uddannelse. Idag er filosofien at erhvervslivet plukker de bedste så tidligt som muligt. Et visionsløst liv venter.

Torben K L Jensen

Disruption har været på banen lige siden Jules Verne skrev "En verdensomsejling under havet"
Det hed bare noget andet - på fransk.

Underlig argumentation i den her artikel. Selvom privatliv sikkert ikke er et fysiologisk behov, så kan det jo godt være et psykisk behov og under alle omstændigheder bør folk vel selv have lov til, at vælge hvor meget privatliv de vil have, selvom de så måske samtidig fravælger ikke at blive flere hundrede år gamle. Apropos de artikler der har været i Information om psykisk vold og "coercive control", så lyder det mere som opskriften på et totalitært samfund hvor alle kan overvåge alle, selv ens tekeddel og støvsuger. Og hvad hvis ens tekeddel eller støvsuger glemmer at fortælle, at de har bestilt tid hos psykologen eller lægen, så vil der komme til at sidde mange frustrerede psykologer og læger tilbage, fordi man ikke møder op. Den flyvende bil er sådan set også allerede blevet opfundet, det hedder en flyvemaskine. De må virkelig være ved, at løbe tør for ideer i Silicon Valley

jan henrik wegener

"Gobbledygokk"? -"eksponentielle teknologier". Eksponentialfunktioner er matematiske funktioner, det kan selv ikke særligt matematisk funderede personer forsikre sig om. Hvad "eksponentiel teknologi" så er kan man spørge sig om. er det første ord her mon svaret?

Thomas Petersen

Selvlysende børn og total overvågning i hverdagen. Det lyder som en dårlig scifi film, men det er måske planen for det neofeudale samfund at vore corporate overlords skal vide alt om undersåtterne, hvis de ikke vil forvises til samfundets bundfald?

Trist at en danske regering søger inspiration hos sådan en charlatan. Den kunne måske godt tænke sig at ophæve privatlivet så vi endelig kan stole på hinanden..

fitbit, uber og Google glass. Det er jo ikke teknologiske gennembrud der vælter ud af Silicon Vally længere. Nærmere evangelister og ypperstepræster i salgsgas

Torben K L Jensen

Når der bliver sagt eksponentielle teknologier mener man nok "Moore´s lov" om fordobling af transistorer hvert år i en computer-chip. - Som forresten er ved og nå sin grænse og derfor er man begyndt at tale om kvante-computerere,der når de virker faktisk ingen begrænsninger har. - Endnu.

Nyttig viden eller ligegyldig info.
Igen igen dukker der mennesker op der efter at have set begyndelsen på en udvikling tror de kan forlænge den langt ud i fremtiden, men de glemmer der altid vil være mennesker der er i strand til ændre udviklingen i uforudseelig retning.