Læsetid: 4 min.

’Syg undskyldning’ at kalde landbrugsrapport for foreløbig forskning

En forskningsrapport om landbruget fra Copenhagen Business School (CBS) er under skarp kritik for at levere utroværdig forskning dikteret af Bæredygtigt Landbrug. CBS forsvarer forskningen med, at den er foreløbig. Eksperter udlægger forsvaret som en dårlig bortforklaring
En forskningsrapport om landbruget fra Copenhagen Business School bliver kritiseret for at levere utroværdig forskning dikteret af Bæredygtigt Landbrug. Men CBS forsvarer sig med med, at rapporten kun er foreløbig.

En forskningsrapport om landbruget fra Copenhagen Business School bliver kritiseret for at levere utroværdig forskning dikteret af Bæredygtigt Landbrug. Men CBS forsvarer sig med med, at rapporten kun er foreløbig.

Finn Frandsen

12. december 2016

Copenhagen Business School er ikke kendt for sine landbrugseksperter, og lektor i sportsøkonomi Troels Troelsen, der står som eneforfatter til en meget omtalt CBS-rapport om landbrugets vilkår, er da heller ikke landbrugsøkonom.

Alligevel var det Troels Troelsen, som lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug hyrede til at skrive en forskningsrapport om landbrugets vilkår, hvoraf den foreløbige delrapport udkom i starten af august.

Allerede dengang blev rapporten kaldt ’ubrugelig’ og ’utroværdig’ af to forskere i landbrugsøkonomi, og torsdag kunne DR afsløre, at dele af rapporten er skrevet af den faglige direktør for Bæredygtigt Landbrug.

Det fik fredag både Bæredygtigt Landbrug og Promilleafgiftsfonden, der har bevilget penge til forskningsrapporten, til at tage afstand fra rapporten og betegne den som dårligt håndværk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu