Læsetid: 2 min.

Udlændingelovgivning ændres hyppigere end hver tredje måned

Den nye regering lægger op til at ændre reglerne for familiesammenføring og indfødsret for 15. gang på 15 år. Siden 2002 er der blevet lavet væsentlige ændringer af udlændingelovgivningen i alt 68 gange. Det gør det umuligt for de berørte at finde hoved og hale i reglerne, mener kritikere
5. december 2016

Siden 2002 er der lavet 68 væsentlige ændringer i lovgivningen på udlændingeområdet – altså i gennemsnit en væsentlig ændring oftere end hver tredje måned.

Det viser en optælling af ændringer i udlændinge-, repatrierings- og indfødsretsreglerne, som Information har lavet ud fra en ny oversigt fra Dansk Flygtningehjælp.

De mange lovændringer på kort tid er problematiske, lyder det fra flere sider.

»Når der sker hyppige ændringer, som hele tiden strammer betingelserne, giver det en grundlæggende følelse af usikkerhed og manglende forudsigelighed. Så bliver det ikke bare vanskeligere at føre et normalt liv, men gør også, at folk, der tror, de er lige ved at være i mål med permanent opholdstilladelse, alligevel ikke er det. Det er problematisk,« siger juraprofessor på Aarhus Universitet Jens Vedsted-Hansen.

Læs også: ’Der er ikke nogen stramning, som vi afviser på forhånd’

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor skulle det være anderledes med udlændingelovgivningen end alt den øvrige bureaukratiske overproduktion - produceret af emsige politikere og den udøvende, herskende klasse.

Desværre er er verden ifølge naturretstænkningen - hvorfra formuleringen af menneskerettighederne stammer - sådan at man ikke er borger uden at være omfattet af samfundskontrakten, der er partikulær. Men alligevel kan konsekvenserne af omskiftelig politik være umenneskelig.