Læsetid: 4 min.

19 registrerede eksempler på selvmordsadfærd blandt asylbørn på ni måneder

Siden Udlændingestyrelsen i januar 2016 begyndte at tælle tilfælde med selvmordsadfærd blandt mindreårige på asylcentrene, er tallet frem til september nået op på 19. Men dels er tallene uklare, dels er der behov for flere oplysninger, siger leder af Center for Selvmordsforskning
Børn i asylsystemet er ekstremt udsatte, og de har været under voldsomt pres. Danmark har ansvaret for børnene, så hvis der er noget, vi kan gøre for at nedbringe det tal, så skal vi gøre det, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Børn i asylsystemet er ekstremt udsatte, og de har været under voldsomt pres. Danmark har ansvaret for børnene, så hvis der er noget, vi kan gøre for at nedbringe det tal, så skal vi gøre det, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Jens Henrik Daugaard

24. januar 2017

Den 16. marts 2016 skar en mindreårig afghansk pige, der var indkvarteret på et asylcenter, som Vesthimmerland Kommune driver, sig i håndleddet.

En uge efter gjorde en irakisk dreng det samme på asylcenteret.

To måneder senere forsøgte en somalisk pige at hænge sig samme sted.

Tre uger senere blev en iransk dreng fra asylcentret efter flere ukontrollable angstanfald sendt på psykiatrisk skadestue.

En måned efter truede en somalisk dreng med at hoppe ud ad vinduet med et reb om halsen, men blev talt fra det af personalet på asylcentret.

Den irakiske dreng har tre gange derudover skåret sig selv i armen, heraf en gang dybt.

Sådan ser noget af den dramatiske virkelighed ud bag tre tabeller, som Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har modtaget i begyndelsen af januar. Her blev udvalgsmedlemmerne i talform orienteret om, at der i løbet af de første tre kvartaler i 2016 ud over tre gennemførte selvmord var registreret 81 eksempler på selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd. Heriblandt var der 19 registrerede eksempler blandt børn under 18 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

»Børn i asylsystemet er ekstremt udsatte, og de har været under voldsomt pres. Danmark har ansvaret for børnene, så hvis der er noget, vi kan gøre for at nedbringe det tal, så skal vi gøre det.«

Stop politisk systematisk 'hate speech' imod de 'påstået' ikke integrerbare krigsflygtninge børn, fra Folketingets regering og opposition, krigsflygtninge 'skal' beskyttes imod yderlig forfølgelse, det har folketinget pligt til og stop seksuelt misbrug af krigsflygtninge børn på danske flygtningecenter og alle andre tænkelige overgreb på børn og husk på, at der er højtuddannede profesionelle mennesker, der kan hjælpe, hvor andre må opgive, der er penge nok, en rigtig god økonomi, det er en direkte forårsaget af den negative og sortsynet politiske holdning fra folketinget, til verdens mest sårbare børn.

Flygtningebørn burde være godt beskyttet og hjulpet, når flygtninge børn er i den danske statens varetægt nu og altid.

Simon Lindgaard

Det er sgu' da lige meget hvilken metode de har brugt, og om de har været på skadestuen eller ej. Der er helt klart bevis for, at menneskelig trivsel er totalt i mangel på asylcentrene. Og det er det eneste der burde betyde noget.

Simon Lindgaard

Sikke en distanceret respons vi får fra vores politikere. Hvor er det skræmmende, at menneskers skæbner bliver reduceret til tal. Der er mange danskere der totalt mangler indlevelsesevne og empati, måske fordi vi altid har været vant til at regeringen eller institutionerne klarer ærterne, mens vi sipper kaffe og spiser rundstykker i solen.