Læsetid: 3 min.

Endnu en begmand til staten i sag om tålt ophold

For anden gang har Højesteret underkendt myndighederne og erklæret en pålagt daglig opholds- og meldepligt for en udlænding på tålt ophold ugyldig. Dommen må få konsekvenser for andre i lignende situation, vurderer statsretsekspert
18. januar 2017

En libanesisk statsborger, der i 2005 blev idømt otte års fængsel og udvisning for deltagelse i indførelse af ca. 6,7 kg kokain og amfetamin, og som efter udstået fængselsstraf har været på tålt ophold siden november 2009, fik i går medhold fra fire ud af fem højesteretsdommere.

Flertallet af dommerne fandt således, at myndighederne siden oktober 2013 uretmæssigt havde pålagt manden daglig opholds- og meldepligt i Center Sandholm, og at pålæggene i den periode derfor var ugyldige.

Umiddelbart handlede sagen dog om noget andet, nemlig om hvor hårdt manden skulle straffes for gennem flere år at have overtrådt opholds- og meldepligten. Konkret i 1.335 tilfælde af den daglige meldepligt og flere hundrede tilfælde af opholdspligten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer