Læsetid: 1 min.

Hjemsendelsesplan smuldrer

Note
4. januar 2017

Det går ikke som ventet med Udlændingestyrelsens forsøg på at få inddraget opholdstilladelserne for 1.200 somaliske flygtninge og få dem sendt hjem med henvisning til, at de generelle forhold i hovedstaden Mogadishu er blevet forbedret.

I et aktuelt svar til Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har udlændingeminister Inger Støjberg (V) således erkendt, at foreløbig er der ikke truffet beslutning om inddragelse af en eneste opholdstilladelse, og samtidig kan det ikke lade sig gøre at inddrage opholdstilladelserne for en tredjedel af somalierne.

Udlændingestyrelsen har således udskilt omkring 400 flygtninge, hvoraf godt 300 allerede har fået skriftlig meddelelse om, at deres opholdstilladelse ikke kan inddrages. Forklaringen er, at de ikke har fået asyl i Danmark med henvisning til de generelle forhold i Somalia. De resterende omkring 100 er enten udrejst, forsvundet eller afgået ved døden.

Frem til midt i december har styrelsen endvidere truffet beslutning om ikke at inddrage opholdstilladelse for seks somaliere, heraf to mindreårige børn, fordi det måtte antages, at en inddragelse id deres sager ville virke særligt belastende. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu