Læsetid: 3 min.

Hovedstaden fjerner forhadt styring i psykiatrien

Region Hovedstadens Psykiatri afskaffer efter hård kritik den såkaldte ydelsesstyring, som ifølge de ansatte går ud over de svageste patienter og kan betyde fravalg af den bedste behandling. De ansattes faglige organisationer ser positivt på udmeldingen, men aktivitetsniveauet skal stadig måles, påpeger ledelsen
31. januar 2017

Det skal være slut med at måle hver enkelt medarbejders aktiviteter i psykiatrien i Region Hovedstaden. Den såkaldte ydelsesstyring har i årevis været under hård kritik fra sygeplejersker, læger og psykologer i psykiatrien for at gå ud over blandt andet kontakt til pårørende, kommune og især de svageste patienter.

Ydelsesstyring går ud på, at de ansatte i psykiatriske ambulatorier bliver målt på, hvor mange gange de udfører bestemte ydelser – som at møde patienter ved ambulante besøg, terapi eller lægeundersøgelser.

En undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd fra 2014 viste, at 54 procent af sygeplejerskerne havde valgt samtaler og samvær med patienter og pårørende fra. Også efterårets opråb fra 50 yngre læger og psykologer i Information om de kritisable forhold i børne- og ungdomspsykiatrien satte fokus på problemerne med ydelsesstyringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det kørte af sporet, da man begyndte at formulere behandling i det offentlige sundhedsvæsen som rettigheder og splitte dem op i forhold til det enkle: at man har ret til at modtage behandling, når man er syg, på en kvalificeret måde, svarende til det, som sundhedspersonale uddannes til i de offentlige institutioner.
Det betyder også, at måling ikke giver mening, når der ydes den nødvendige og tilstrækkelige behandling.