Læsetid: 4 min.

Kammeradvokaten tjener millioner på udflytning af klagenævn

Natur- og Miljøklagenævnet skal nedbringe en sagspukkel på over 700 ventende sager, der skyldes udflytningen af statslige arbejdspladser. Derfor må Kammeradvokaten træde til, og det private advokatfirma står nu til at tjene op til seks mio. kr. på bistanden, selv om regeringen ønsker at neddrosle brugen af firmaet
11. januar 2017

Regeringens udflytning af statslige arbejdspladser er ikke en gratis omgang. Som følge af, at erfarne medarbejdere har sagt op, er der ifølge Erhvervsministeriet alene i Natur- og Miljøklagenævnet blevet opbygget en sagspukkel på »ca. 740 sager«, som nævnet ikke kan håndtere uden hjælp udefra. 

Natur- og Miljøklagenævnet er blevet udflyttet til Viborg og sammenlagt med 14 andre af statens klagenævn i det nye Nævnenes Hus.

Sagspuklen fik sidste år daværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til at afsætte 23 mio. kr. til ekstra medarbejdere og bistand fra Kammeradvokaten frem til slutningen af 2017. Og nu oplyser Erhvervsministeriet så, at Kammeradvokaten kan tjene op til seks mio. kroner.

Ud af de 23 millioner kroner skal op mod ni mio. bruges på eksterne konsulentydelser. Godt tre af millionerne bruges på teknisk bistand fra f.eks. rådgivende ingeniører, og det efterlader op til seks mio. til Kammeradvokaten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu