Læsetid: 7 min.

Mouhamad levede for -1.151,20 kroner om måneden, mens han ventede på familiesammenføring

En syrisk flygtning og familiefar var tæt på at blive både psykisk og økonomisk ruineret, da hans ansøgning om familiesammenføring trak ud gennem 18 måneder. Udlændingestyrelsen beklager den lange sagsbehandlingstid, som skyldes et 'ekstraordinært' stort antal ansøgninger
Mens Mouhamad Ali Alkazai ventede på at få sin familie til Danmark fra Syrien, forværredes hans psykiske tilstand.

Mens Mouhamad Ali Alkazai ventede på at få sin familie til Danmark fra Syrien, forværredes hans psykiske tilstand.

Sille Veilmark

30. januar 2017

1. februar 2016 modtog Mouhamad Ali Alkazal nøglerne til sit nye hjem: en treværelses lejlighed i det nordlige Kolding.

Han var ankommet til kommunen et år tidligere som syrisk flygtning, og nu havde han endelig fundet en passende bolig, hvor der var plads til resten af hans familie: hans 26-årige hustru og deres fire fælles børn, der alle levede fra hånden til munden som flygtninge i Tyrkiet.

De havde været adskilt, siden Mouhamad Ali Alkazal flygtede ud af Syrien i sommeren 2012, og Udlændingestyrelsen havde i et brev stillet ham i udsigt, at deres ansøgning om familiesammenføring skulle have været afgjort allerede i januar 2016.

Derfor, mente Mouhamad Ali Alkazal, måtte det være et spørgsmål om få dage, før han blev genforenet med sin familie i den nye lejlighed.

Men sådan skulle det ikke gå. I stedet blev indflytningen i den nye lejlighed begyndelsen på én lang deroute for Mouhamad Ali Alkazal. En nedtur, som gennem et helt år kørte ham i bund, både psykisk og økonomisk. Hans historie er historien om, hvad der sker, når desperation og håb møder et dansk bureaukrati, som kan være både velmenende og uforståeligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

"...det var nødvendigt at foretage en nærmere vurdering af, hvorvidt vi kunne anerkende ægteskabet som retsgyldigt og herefter, om parterne havde dokumenteret et længerevarende samliv..."

Hvad er proceduren mon for "en nærmere vurdering"? Sender Udlændingestyrelsen en privatdetektiv til Syrien for at undersøge, om parterne har været gift? Ringer de til nogen og spørger? Eller foretager de ansatte sig slet intet og sylter bare sagen, så det ser ud som om de arbejder?

Så vidt jeg kan se ud fra artiklen, er der intet nyt sket i sagen, fra der blev ansøgt og indtil tilladelsen blev givet. Der er ingen nye oplysninger, så det har vel været muligt at give tilladelsen første gang, der blev ansøgt, på det grundlag, der forelå på det tidspunkt.

Hvad er det, der gør, at styrelsen ikke kan tage stilling i dag, men godt kan til næste år, selv om sagen blot samler støv i mellemtiden? Det må Udlændingestyrelsen da meget gerne give en forklaring på.

Amalie Larsen, Nanna Wulff M., Finn Lindberg, Søren Cramer Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Jan Kønig, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Poul Sørensen, David Zennaro, Gert Romme, Marie Jensen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Laboremus pro familia.
Da halvøen Kegnæs hernede ved Als i 1872 blev ramt af en stormflod, blev smeden Hans Peters smedje i Hjortholm og hans beboelseshus oversvømmet af vand og måtte opgives – en fjern slægtning …
Han tog til Amerika og bosatte sig på Chicagokanten og begyndte at tjene penge, så hans kone og to børn kunne følge efter som planlagt - et par år efter – helt normalt for mange US-immigranter på den tid, hvilket også her skete helt som planlagt …

Christoffer Pedersen, Jørn Andersen, Mona Blenstrup, Bent Jensen, Dagmar Christiandottir, Anne Eriksen, David Zennaro og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Mona Blenstrup

Hvis manden rejste fra sin familie i 2012 har konen været 21. Og de har 4 børn sammen.
Når DNA har bevist, at han er far til børnene skal de naturligvis hertil. Jeg undrer mig over, at man kan forlade en så ung kone og så mange børn til et liv i uvished. Stakkels kone og børn.

Selv ville jeg aldrig flygte uden min familie og jeg forstår simpelthen ikke denne metode.

Christoffer Pedersen, Kim Houmøller og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Afviser gratis madordning fordi man ikke kan være sammen med mange mennesker , hmmmmmm.

Christoffer Pedersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

26 år og 4 børn. Hvad kan det ikke blive til? Undskyld mig; der er noget i denne sag som nok ikke rigtig passer? Er det endnu en sag som barnebrudene, som bagefter viste sig ikke at være korrekt?

Prøv at regne ud hvor mange millioner denne familie kommer til at koste på sigt? Men der er åbenbart penge nok både til immigranter og syge danskere!