Et par unge kvinder fra minoritetsmiljøerne er stadig idealistiske

Danmark har dannet idealistisk fortrop, når det gælder fri porno, abort- og homorettigheder. Men idealismen er forsvundet. Og venstrefløjen har mistet kraften til at overbevise andre om, at den har ret, siger forkvinde i Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, i Informations alternative værdikanon
’Vi må genoplive oprøret’, siger forkvinde for Dansk Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, som ikke giver meget for Bertel Haarders Danmarkskanon.

’Vi må genoplive oprøret’, siger forkvinde for Dansk Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, som ikke giver meget for Bertel Haarders Danmarkskanon.

Sille Veilmark
11. januar 2017
Delt 21 gange

Værdi: Empati

»Danskerne er i årtusinder blevet påvirket af vores naboer og mennesker, der er indvandret hertil. Alligevel har vi været i stand til at opretholde et forholdsvist fredeligt land. Det har vi også været nødt til, fordi vi ikke er store og magtfulde. Og det betyder, at vi er gode til at forstå verden omkring os. Det er en meget central dansk værdi, som jeg synes, vi skal bevare. Den dansk-tyske grænsedragning er et godt eksempel, hvor man satte sig ind i, hvad befolkningen i grænselandet ønskede.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Hans Larsen
    Hans Larsen
  • Brugerbillede for Niels Nielsen
    Niels Nielsen
  • Brugerbillede for Steffen Gliese
    Steffen Gliese
Hans Larsen, Niels Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Niels Nielsen
Niels Nielsen

"Vi er ikke længere et foregangsland, og jeg fatter ikke, hvordan vi har mistet idealismen." siger Ulrik Frost.

En del af forklaringen er nok, at den sorte reaktion er i gang med at afvikle alle de tiltag, der gjorde DK til et foregangsland, hvorfor alle gode kræfter nu desværre er tvunget til at udkæmpe en defensiv kamp, i stedet for at være i offensiven for at skabe et endnu mere inkluderende samfund.

Men svaret er som altid oprør eller, i hvert fald at true med oprør på en troværdig måde, hvilket desværre nok kræver, at vi rent faktisk gør oprør, da magthaverne tilsyneladende ikke er bange for os mere.

Frost får da også oprøret med i sin alternative kanon.

Bjarne Bisgaard Jensen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Flemming Berger
Flemming Berger

Dette må da være ligestillingen drevet ud i dens yderste konsekvens : ' Ulrik Frost,forkvinde for centret for ligestilling'.