Et par unge kvinder fra minoritetsmiljøerne er stadig idealistiske

Danmark har dannet idealistisk fortrop, når det gælder fri porno, abort- og homorettigheder. Men idealismen er forsvundet. Og venstrefløjen har mistet kraften til at overbevise andre om, at den har ret, siger forkvinde i Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, i Informations alternative værdikanon
’Vi må genoplive oprøret’, siger forkvinde for Dansk Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, som ikke giver meget for Bertel Haarders Danmarkskanon.

’Vi må genoplive oprøret’, siger forkvinde for Dansk Selskab for Ligestilling, Ulrik Frost, som ikke giver meget for Bertel Haarders Danmarkskanon.

Sille Veilmark
11. januar 2017
Delt 21 gange

Værdi: Empati

»Danskerne er i årtusinder blevet påvirket af vores naboer og mennesker, der er indvandret hertil. Alligevel har vi været i stand til at opretholde et forholdsvist fredeligt land. Det har vi også været nødt til, fordi vi ikke er store og magtfulde. Og det betyder, at vi er gode til at forstå verden omkring os. Det er en meget central dansk værdi, som jeg synes, vi skal bevare. Den dansk-tyske grænsedragning er et godt eksempel, hvor man satte sig ind i, hvad befolkningen i grænselandet ønskede.

Men den tid, vi lever i, bliver mere og mere polariseret. Derfor skal vi kæmpe for empatien. Og den værdi er ikke særlig stærk på højrefløjen. Til gengæld er venstrefløjen blevet for selvfed. Empati og evnen til at sætte os i andres sted og flytte os i forhold til nye strømninger er blevet en universel værdi, som venstrefløjen har glemt at kæmpe for. Vi har haft den fordel på venstrefløjen, at vi ved, vi har ret. Når man har den overbevisning, kan man blive idealist. Men idealismen mangler. Evnen til at overbevise andre om, at vi rent faktisk har ret, mangler. Man ser ofte mennesker med andre holdninger som dumme eller onde, men mennesker er ingen af delene, deres holdninger kan være det. Og dem skal man turde gå i clinch med.«

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Kommentarer

Brugerbillede for Niels Nielsen

"Vi er ikke længere et foregangsland, og jeg fatter ikke, hvordan vi har mistet idealismen." siger Ulrik Frost.

En del af forklaringen er nok, at den sorte reaktion er i gang med at afvikle alle de tiltag, der gjorde DK til et foregangsland, hvorfor alle gode kræfter nu desværre er tvunget til at udkæmpe en defensiv kamp, i stedet for at være i offensiven for at skabe et endnu mere inkluderende samfund.

Men svaret er som altid oprør eller, i hvert fald at true med oprør på en troværdig måde, hvilket desværre nok kræver, at vi rent faktisk gør oprør, da magthaverne tilsyneladende ikke er bange for os mere.

Frost får da også oprøret med i sin alternative kanon.

anbefalede denne kommentar