Læsetid: 1 min.

Stor amerikansk undersøgelse af cannabis

Indland
14. januar 2017

Kvalme efter kemoterapi, konstante smerter og sklerose. Det er de eneste tre lidelser, som cannabis med sikkerhed har en effekt på, viser en stor gennemgang af forskning i cannabis siden 1999, som USA's Nationale Akademi for Videnskab netop har offentliggjort.

På baggrund af mere end 10.000 videnskabelige abstracts har gennemgangen ikke kunnet dokumentere en positiv effekt på andre lidelser. Der mangler således forskning om en sammenhæng mellem cannabis og hjerteanfald, hjerneblødninger, sukkersyge, immunsystemet, epilepsi og PSTD. Der er tegn på stigende risiko for visse psykiske sygdomme ved anvendelse af cannabis.

Cannabis er det mest populære illegale stof i USA. Flere end 22 millioner amerikanere har indenfor den seneste måned anvendt cannabis, fremgår det af gennemgangen.

Hvis gravide anvender cannabis, kan fostret få lavere fødselsvægt, lige som indlæring og evnen til at føre bil kan svækkes umiddelbart efter indtagelse af cannabis. Derimod er der kun påvist begrænset sammenhæng mellem indtagelse af cannabis og stigende arbejdsløshed og lav indkomst. uda

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her