Læsetid: 5 min.

’I virkeligheden fylder alt det her med svinekød slet ikke specielt meget hos os’

Information er på jagt efter alternative bud på en danmarkskanon. Pædagogen Stefanie Vinther fra Aarhus genbruger flere af værdierne fra Bertel Haarders kanon såsom tillid, foreningsliv og velfærd – men ser samtidig en tendens til, at de selvsamme værdier er på vej ud af danskernes bevidsthed
Stefanie Vinther fra Aarhus er pædagog. En af de værdier, hun fremhæver, er tillid. Og vi har meget af den, siger hun. ’Nogle gange er vi ikke skeptiske nok. Vi makker for meget ret. Vi diskuterer i mine kredse, om man skal sende sine børn i institution, selv om man godt ved, at det går ad helvedes til i institutionerne. Og at børnene ikke ser en voksen hele dagen, og nogle ikke bliver skiftet.’

Stefanie Vinther fra Aarhus er pædagog. En af de værdier, hun fremhæver, er tillid. Og vi har meget af den, siger hun. ’Nogle gange er vi ikke skeptiske nok. Vi makker for meget ret. Vi diskuterer i mine kredse, om man skal sende sine børn i institution, selv om man godt ved, at det går ad helvedes til i institutionerne. Og at børnene ikke ser en voksen hele dagen, og nogle ikke bliver skiftet.’

Tor Birk Trads

5. januar 2017

Tidligere kulturminister Bertel Haarder har givet os en kanon over de ti mest danske værdier. Men er den dækkende? Og giver det overhovedet mening at tale om danske værdier? Information har bedt en række danskere og herboende udlændinge om at komme med deres bud på en alternativ kanon over værdier, de findersærligt danske. I dag med Stefanie Vinther, pædagog i Aarhus:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Var det ikke muligt, at åndelige kanonslag lige som de fysiske blev forbudt på nær en dag om året?
Hvorfor alt det ligegyldige vås kære Information.

Peter Knap: Hvad er vås her? Fordi der ikke er dybsindige og intellektuelle analyser med fremmedord?
Jeg er en af dem som har været længe om at betale for denne avis fordi den var så intellektuel at den gik over mit fattige hjerneskal. Men man kan så læse de andre sprøjter så længe at dumhederne fra læserkommentarer gør det nødvendigt at have en "klog" avis!