Læsetid: 8 min.

Waleed har mistet tilliden til myndighederne, mens han venter på sine børn

Udlændingestyrelsen bruger længere tid på at screene en familiesammenføringssag end på at behandle den. Ngo'en Refugees Welcome klagede til Folketingets Ombudsmand, og få dage senere blev tre sager afgjort. En af dem, der stadig venter, er 34-årige Waleed fra Sudan
Waleed kommer til at vente 22 måneder på at få sine tre børn og kone til Danmark, selvom Udlændingestyrelsens servicemål for familiesammenføring er på ti måneder.

Waleed kommer til at vente 22 måneder på at få sine tre børn og kone til Danmark, selvom Udlændingestyrelsens servicemål for familiesammenføring er på ti måneder.

Sille Veilmark

28. januar 2017

Flygtninge venter op mod to år på at få deres familier til Danmark.

Dagbladet Information skrev fra august 2015 en række kritiske artikler om de syriske flygtninges problemer med at opnå familiesammenføring, sådan som de har krav på. Dengang forsikrede Udlændingestyrelsen, at en bedre screening af en række sager samt nyansættelser i styrelsen havde afhjulpet problemet.

Men det er ikke tilfældet, fortæller flere ngo'er til Information.

En af dem, der lige nu venter, er Waleed fra Sudan. Han er 34 år og bor i en lejlighed i Odense. Han har arbejdet på en fabrik i Ringe gennem syv måneder, selv om han egentlig er uddannet ingeniør.

Waleed efterlod tre børn og en kone i Sudan. Den ældste er seks år, den mellemste fem år og den yngste tre år. Den yngste har han aldrig set. Hans kone var nemlig gravid, da han tog flugten fra Sudan.

»Jeg savner dem sådan. Jeg savner at høre mine børn sige ’far’. Det er snart fire år, siden jeg har set dem.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Johannesen

Det her er jo bare en del af det større spil som næsten alle vesteuropæiske lande spiller hvor de på den ene sider formelt gør hvad det kræver at overholde flygtningekonventionen og på den anden side gør alt hvad de kan for at forhindre flygtninge i at komme hertil og for at gøre livet uudholdeligt - for dem der alligevel finder vej hertil. Det er totalt uværdigt.

Men baggrunden er selvfølgelig at hvis man bare gav ophold og familiesammenføring til alle de mennesker der kommer fra kummerlige forhold, så ville Europa blive løbet over ende og ændre sig demografisk på en måde som flertallet af europæerne overhovedet ikke ønsker.

Den eneste værdige løsning er at omskrive flygtningekonventionen på en måde så vi faktisk kan stå ved hvad der står i den og undgå dette forfærdelige dobbeltspil.

Mona Blenstrup, Christian Larsen, Hans Aagaard og Vivi Rindom anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Jeg kunne godt mistænke styrelsen for at håbe at Waleed bliver så træt af at vente at han rejser tilbage igen.
Styrelsen undersøger heldigvis sagen, men deres sagsbehandlingstid kan hverken forklares eller retfærdiggøres.
Jeg tror disse statslige institutioner kunne have godt af at helt nye kræfter, der aldrig har arbejdet i statslige institutioner, kom ind over på nogle af ledelsesposterne i stedet for de indspiste karriererbureaukrater. Det kunne måske ryste op i nogle af arbejdsgangene.