Læsetid: 6 min.

’I begyndelsen tænkte jeg, at det var mærkeligt, at jeg skulle have en mentor’

Sebastian er anbragt, og statistisk set klarer anbragte børn sig dårligere i skolen end andre. Derfor har Sebastian en mentor, der skal ruste ham fagligt. Desværre for andre anbragte børn mangler der mentorer
’Jeg tror ikke, jeg havde fået 10 i dansk stil, hvis ikke jeg havde mødt ham,’ siger anbragte Sebastian om sin mentor, Kim Hagen.

’Jeg tror ikke, jeg havde fået 10 i dansk stil, hvis ikke jeg havde mødt ham,’ siger anbragte Sebastian om sin mentor, Kim Hagen.

Sofia Busk

27. februar 2017

Kim Hagen har gjort klar til Sebastian. På bordet ligger der to bananer og venter sammen med en blok, en notesbog og en kalender.

»Jeg lærte ret hurtigt, at Sebastian skal have noget at spise, når han kommer. Ellers går han helt sukkerkold,« siger Kim Hagen, der er mentor i Lær for Livet, og som siden september 2016 har været mentor for 14-årige Sebastian.

Sebastian kommer direkte fra skole, hvor han går i 8. klasse. Han har taget metroen til Islands Brygge til den a-kasse, hvor Kim Hagen arbejder. Her sidder de hver mandag i et stort lokale, der normalt bliver brugt af a-kassens medarbejdere, men som de frit kan bruge de sene eftermiddage.

Da Sebastian kommer, kaster han sig hurtigt over de to bananer, imens han med iver fortæller, at han har fået sin stil tilbage i dansk. Et 10-tal.

»Hvor er det flot. Godt gået, Sebastian. Det er fantastisk. Hvad sagde læreren ellers til den?«

»Der var nogle kommafejl.«

»Nogle kommafejl?!« griner Kim Hagen.

»Der manglede nogle kommaer,« fortsætter Sebastian.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • ulrik mortensen
Steffen Gliese og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu