Læsetid: 4 min.

Danmark testede gps-fodlænker på 25 kriminelle

Integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg har til Folketinget sagt, at gps-fodlænker til flygtninge på tålt ophold og kriminelle udviste ikke er teknisk muligt. Men det er der ikke belæg for, siger IT-Politisk Forening
Kærshovedgård ved Ikast har indtil 2016 været et åbent fængsel, men er nu omdannet til udrejsecenter for udviste udlændinge.

Kærshovedgård ved Ikast har indtil 2016 været et åbent fængsel, men er nu omdannet til udrejsecenter for udviste udlændinge.

Ulrik Hasemann

11. februar 2017

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har over for Folketinget fastholdt, at det i dag »ikke er muligt at anvende gps-fodlænke over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste«.

Det sker med henvisning til en udtalelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Information beskrev tidligere på ugen, at Tyskland siden 2012 har anvendt gps-fodlænkerne i en ordning, som pr. 1. januar omfattede 88 personer – fortrinsvis seksualforbrydere – og som nu udvides til også at omfatte potentielle terrorister.

Derfor har Enhedslisten kritiseret, at Inger Støjberg over for Folketinget har oplyst, at det endnu ikke skulle være »teknisk muligt« at anvende de gps-baserede fodlænker.

Samtidig slår regeringens egen bandepakke fra januar 2017 fast, at »der skal iværksættes et forsøg med gps-fodlænke baseret på ny teknologi i forbindelse med prøveløsladelse«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
Niels Duus Nielsen, David Zennaro og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Inger Støjberg lever op til sin gamle betegnelse - under Fogh Rasmussens afgang fra statsministerposten - komiske Ali (eller hvordan det staves).

David Zennaro og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Om at tale klartekst.

Det drejer sig ikke bare om fodlænker eller ej, det drejer sig om at blive fri for disse dømte personers fortsatte tilstedeværelse her i landet med fuld kost, logi og arbejdsfrie lommepenge - hellere i dag end i morgen – mens politikere må leve under politibeskyttelse, medborgere bliver truet og hvor stort set hver dag bringer sine bizarre historier fra en nydansk underverden, dog kun i en del af pressen, som klart viser, at et IQ-deficit i en del af populationen er gået hen og blevet et kronisk samfundsproblem med akkumulativ tendens, som fylder alt for meget i det offentlige rum og efterhånden har koloniseret folks livsverden og truer den sociale integration med fare for udvikling af en række og af flertallet uønskede patologier …

Værdirationaliteten i det velordnede, sekulære og demokratiske samfund er under voksende beskydning med underlødige selvskabte ’problemer’ fra et religiøst mindretal med ’barbariet’ ventende lige om hjørnet og den vedvarende erosion og bevidste forsøg på nedbrydelse af samfundets bærende konstruktioner åbenlyst forfølges efter salamimetoden med totalitarismens særlige kendetegn …

Aldrig har så meget uønsket bøvl og ballade overgået så mange fra så få - og hvor så megen nødvendig ny lovgivning måtte gennemføres for at slippe af med noget 'katten har slæbt ind' og enkelte navngivne politikere bliver stigmatiserede selv om de ser ud til at agere efter vælgerflertallets ønsker og forventninger …

Inger Danske.
Sociale patologier kan være medvirkende årsag til, at der sker politiske forkastninger i samfundet, som kan føre til polariseringer ingen egentlig havde til hensigt eller ønsket, men er blevet uomgængelige for at modvirke helt åbenlyst degraderende og fordummende overtagelse eller revision fra udemokratiske mindretal af en flertalspopulations samfundskontrakt, fastlagt ved demokratiske frie valg – ethvert oplyst samfund i Vesten har derfor sine egne frihedshelte og heltinder, om alle så vil det eller ej - og 'røven af fjerde division' som sædvanlig ikke har fattet en bønne af problematikken …