Læsetid: 2 min.

EU-lande mørklægger eksport af spionudstyr

I modsætning til flertallet af EU-lande nægter blandt andre Italien og Frankrig at udlevere information om, hvor mange tilladelser de har givet til eksport af overvågningsteknologi og hvortil. Et demokratisk problem, mener kritikere. Danmark tilbageholder information i 11 sager
23. februar 2017

Et demokratisk problem. Sådan lyder kritikken fra flere sider, efter at en række EU-lande har valgt at hemmeligstemple oplysninger om deres eksport af overvågningsteknologi.

»Det er bare ikke godt nok. Landene burde offentliggøre de her tal på eget initiativ, så offentligheden kan holde dem til ansvar. Hvordan skal vi ellers vide, om reglerne bliver administreret efter hensigten?« siger Edin Omanovic, der er research officer ved organisationen Privacy International.

I samarbejde med en række europæiske medier kan Information i dag offentliggøre den første systematiske kortlægning af EU-landenes eksport af overvågningsteknologi nogensinde.

Undersøgelsen viser, at landene har udstedt mindst 317 tilladelser til eksport af digitale overvågningssystemer og givet 14 afslag, siden den slags teknologi for to år siden blev omfattet af eksportrestriktioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Jan Weis
Jan Weis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu