Læsetid: 3 min.

Har Goldman Sachs i virkeligheden været alle milliarderne værd?

Goldman Sachs, der netop har solgt ud af sine aktier i DONG, har med et unikt netværk og analytisk viden bidraget væsentligt til energiselskabets fremgang. Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen. Direktøren for Cevea mener tværtimod, at DONG’s succes skyldes Danmarks tidlige investeringer i grøn energi
4. februar 2017

Goldman Sachs tilførte ikke kun kapital, men også væsentlige kompetencer og knowhow til DONG, da investeringsbanken i 2014 købte 19 procent af energiselskabet. Det vurderer investeringsøkonom ved Nordnet og analytiker for Finanswatch Per Hansen.

Goldman Sachs meddelte torsdag, at de sælger aktier i DONG svarende til 6,3 procent af virksomheden, som i dag over 100 milliarder kroner værd.

Efter salget vil de blot eje syv procent af aktierne i DONG, og Per Hansen forventer, at de inden for de kommende 12 måneder helt afvikler deres engagement i energiselskabet. Et engagement, han betegner som en stor succes, både for investeringsbanken selv, for DONG og i sidste ende også for de danske skatteborgere.

»De, der uden videre slår på Finansministeriet og Bjarne Corydon over, at han har foræret 10 milliarder kroner væk, glemmer fuldstændig præmissen om, at staten havde brug for en investor, der både kunne levere kapital og hæve kompetencerne i virksomheden,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Svenson
Jan Svenson anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det fremgår ikke af artiklen hvad Goldman Sachs har tilført DONG, der gør at virksomheden er steget fra en værdi på 44 mia. kr til 100 mia. kr på tre år. Det kan da ikke være så svært at beskrive. Forbedringer for 56 mia. kr.?
Mathias Sindberg må grave lidt dybere.

kjeld jensen, Niels Nielsen, Peter Ole Kvint, Jens Erik Starup, Flemming Berger, morten rosendahl larsen, René Skov, Søren Roepstorff, Peter Jensen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

Goldman Sachs går kun efter profit og de 56 mia. kunne nok der blive plads til i pension kasserne .Men sådan gik det ikke .

Bjarne Bisgaard Jensen

Allerede i salgsprocessen var der indtil flere såkaldte eksperter, der fremhævede at prisen var sat alt for lavt, så det kunne være det der afspejles nu

kjeld jensen, Peter Ole Kvint, René Skov og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Det er typisk at en investeringsøkonom og analytiker som Per Hansen vurderer, at det er finansielle input er øger værdien af Dong, og værdistigningen er afkoblet den fysiske virkelighed. Det var også finansfolk der fik værdien skruet ned før salget af Dong, dengang også uden forbindelse til den fysiske virkelighed. Et godt eksempel på finansverdenens bobleøkonomi.

Anders Barfod, kjeld jensen, Jens Erik Starup, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar
Peter Ole Kvint

Det var mig, som planlage salget af DONG, da jeg ville hjælpe Nogen, med nogle penge. Goldman Sach og Bjarne Corydon var bare nogen, som blev hyret til opgaven.
Det er helt normalt at aktie-værdien er 10 gange selskabets indre værdi, i dette tilfælde måske 50 gange. Altså når Goldman Sach (som ikke er den virkelige ejer) har har solgt de deres sidste aktier, så går DONG samme vej som OW-Bunker, som også var solgt af Nogen.

Oluf Husted, Mikael Velschow-Rasmussen, Niels Nielsen og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar

Efter at mikrofonen er slukket:
"Goldman Sachs tilførte DONG så væsentlige kompetencer og knowhow, at DONG foretog de rigtige investeringer, længe inden Goldman Sachs bød på DONG-aktierne"