Læsetid: 3 min.

Justitsminister sløjfer julegaver til fanger

Efter at det er kommet frem, at indsatte har fået slik, the og kaffe i julegave af fængslet, sætter justitsministeren en stopper for festen og forbyder Kriminalforsorgen at fortsætte traditionen. ’Jeg tror ikke, at man bliver et bedre menneske af at få julegaver,’ siger DF’s retsordfører
14. februar 2017

Det hedder ganske vist i sangen, at julen varer li’ til påske. Men for de indsatte i fængslerne er det ikke sandt. For dem stopper festen nu.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har nemlig besluttet at sløjfe traditionen med, at julemanden også kan komme forbi fængslerne med sin sæk i december. Skal fangerne fremover have julegaver, må de, eller deres familier, selv betale for dem, mener justitsministeren.

»Det giver efter min opfattelse ingen mening, at indsatte, som afsoner en fængselsstraf for at have begået kriminalitet, skal have julegaver på statens regning. Jeg har derfor bedt Direktoratet for Kriminalforsorgen om at sikre, at der ikke fremover er indsatte i landets fængsler, som modtager julegaver på statens regning,« skriver Søren Pape Poulsen til Folketingets retsudvalg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorforhar man egentlig en kriminalforsorg, når politikerne er så meget dygtigere end de professionelle?

Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Bill Atkins, David Zennaro, Johanna Haas, Paul Santner, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen, Kristen Carsten Munk, Peter Wulff, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll, Helle Walther, Arne Lund, Kirsten Kathrin, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Peter Jensen, Dorte Sørensen, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Ingen julegaver til de slemme små. De store tyve stjæler det hele.

Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Bill Atkins, Karsten Aaen, Egon Stich, nils hommel, Bjarne Bisgaard Jensen, Kristen Carsten Munk, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll, Helle Walther, Arne Lund, Kirsten Kathrin, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Peter Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Nøjagtig samme tankegang (eller mangel på samme) - som gør at nogen tror at børn bliver bedre børn af at blive tæsket og mishandlet. Der er ingen indikationer på at denne metode skulle være bedre bare fordi børnene er større og ældre.

kirsten kaspersen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, David Zennaro, Jesper Krabbe, Hans Larsen, Elisabeth Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Helle Walther, Arne Lund, Carsten Mortensen, Steffen Gliese og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Småligheden længe leve!

Marie Jensen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, David Zennaro, Lise Lotte Rahbek, Kristen Carsten Munk, Elisabeth Andersen, Ruth Gjesing, Anne Eriksen, Trond Meiring, Arne Lund, Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Dorte Sørensen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar

Riven kommer efter de svages lommer.

Overalt i dette land er det sådan, at institutioner, opholdssteder og lignende, som primært huser borgere med enten brudte eller svindende sociale netværk og familier, giver borgerne julegaver, eller goder/oplevelser i tilknytning til julen, som der ikke kræves penge for. Så der er nok at gå igang med, hvis man har en fetich for nidkærhed - man kan ikke nøjes med 'de kriminelle'.

Det er helt korrekt at f.eks. indsatte i de danske fængsler ikke har krav på julegaver og -godter. Får folketingspolitikere mon en julekurv fra staten? Jeg ved at en hel del offentlige ansatte får en vederlagsfri opmærksomhed fra deres arbejdsplads ved juletid; typisk en beskeden én. Mon ikke der også skal gribes ind hér? Der er nok at give sig til, djævelen ligger i detaljen. På mere end én måde.

Karsten Aaen, Johanna Haas, Lise Lotte Rahbek, Jesper Krabbe, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er det stik modsatte af det samfund, vi vil have. Vi vil have et generøst samfund.

Karsten Aaen, David Zennaro, Johanna Haas, Jesper Krabbe, Kristen Carsten Munk, Hans Larsen, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll, Trond Meiring, Carsten Mortensen og H.C. (Hans Christian) Ebbe anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Vi bliver netop bedre mennesker af anerkendelse, som en gave jo er.
Mennesker vokser når de møder rummelighed, det er sig både de ansatte og de indsatte, alt andet er overtro og noget man bilder sig ind.

Marie Jensen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Viggo Okholm, David Zennaro, Johanna Haas, Paul Santner, Jesper Krabbe, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll, Trond Meiring, Helle Walther og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Står det til Søren Pap og Dansk Folkebedrag - og Venstre og Sosserne skal såmænd nok også følge trop, det plejer de jo - så indføres træhesten og pryglestraffen på et tidspunkt. Hertil kommer vand og brød, inddragelse af muligheden for at få besøg af konen/kæresten, og ja.....? Bare vent - Søren Pap er først lige begyndt. Og det der driver ham, er hensynet til retsfølelsen, og med det argument kan man komme meget langt her i landet..

Anne Bergstedt, Karsten Aaen, Johanna Haas, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Andersen, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, Arne Lund, vi har nemtlig i virkeligheden et offentligt retssystem for ikke at forfalde til "retsfølelse".

Johanna Haas, Elisabeth Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Helt ærlig, det er en ommer Søren Pape, så småtskåren kan du ikke tillade dig at være, Hvad er der sket i SPP liv, som gør at hans eneste løsning på alt er straffe, jo hårdere des bedre. Fanger er en broget flok, og der er mange årsager til de er havnet, hvor de er. De afsoner og betaler deres gæld her til samfundet. Men selv hos den hårdeste forbryder, er der noget godt., et eller andet sted. Det skal man ikke ødelægge også. Så nægte en sølle julegave som kaffe, eller andet som max koster 100 kr, Nu må småligheden altså stoppe.

Niels Nielsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Viggo Okholm, David Zennaro, Steffen Gliese, Peter Wulff, Jesper Krabbe, Dorte Sørensen, Ken Sass og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Nej S følger ikke trop. S går ej heller i regering med DF, der er ting på det sociale felt, til dels udlændingepolitikken, til dels retspolitikken osv. der kan samarbejdes om, men nej til EU, DF retorikken, og deres faste grænsebom, er ikke S politik. S kan samarbejde til begge sider i FT, Og DF kan pege på, hvem de vil, det bliver ikke afgørende for næste valg. S har ikke glemt dagpengereformen og hvem der var ophavsmand til det.
Df kan jo ikke gå andre steder hen, fordi VLAK er blevet så fokuseret på de mest velhavendes goder.
Og VLAK vil kun have en vækst på 0,3. Det vil DF og S ikke, den skal mindst være 0,6 til 0,8.

Hvis ikke S kan få flertal med de røde partier, vil Mette F ikke kunne regere. Men fint hvis DF peger på hende, Et regerings fællesskab, den tror jeg ikke på.

Kenneth Jacobsen

At skilte sådan med sin smålighed - den går kun hjem hos andre smålige mennesker...

Marie Jensen, Kristen Carsten Munk, Hanne Ribens, Steffen Gliese og Peter Wulff anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

I følge ministerens argumentation, vil denne ændring ikke gælde for varetægtsfængslede - som vi jo husker er uskyldige indtil de har fået en dom!

Man må reducere nogle økonomiske fordele for folketingsmedlemmer, helst i en anden mere vægtig klasse end 100,-kr
I relation til regeringens politik, så er deres viden om mennesker stort set 0 - men det kommer heller ikke bag på nogen. - Er det så tid til at få noget andet - vi skal jo flere århundreder tilbage for at finde den form for pædagogik - eller er det begavelsen, der mangler?

Bjarne Bisgaard Jensen

Jeg tror på den med den manglende begavelse kombineret med den klassiske konservative fornemmelse for retspolitik og strengere straffe for snart hvad som helst. Hr. Pape er kommet på rette hylde og forsøger at konsolidere sin formandspost i partiet.
Det næste der kommer er strammere regler for prøveløsladelse

René Arestrup

Desværre er det sådan, at mange mennesker har et indebrændt instinkt, der tilsiger, at straf og hævn er to sider af samme sag og derfor vil de altid være tilbøjelige til at synes, at fanger bliver behandlet for godt, næsten uanset hvordan de bliver behandlet. Det er det politikere og 'pæne' mennesker kalder 'retsfølelsen'. Den konsekvente logik bag dette instinkt er den samme som ligger bag statsautoriserede henrettelser.

Niels Nielsen, Ken Sass, Steffen Gliese, Peter Wulff og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Her er ikke så meget at sige: uhyggelig snæversyn hos vore selviscenesættende magthavere..
Tænk sig at forbrydere ikke må få for 100 kr en gang om året fordi det kan opfattes som belønning.
Fy for F... for et snæversyn!

Niels Nielsen, Hanne Ribens og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Anne Bergstedt

Og ligeså trist er det, at Fængselsforbundet benytter anledningen til at skabe endnu mere splid mellem indsatte og betjente. Manglende julegaver til personalet har intet med julegaver til de indsatte at gøre. Det ville klæde forbundet at bakke op om fortsatte julegaver til de indsatte. Indtil videre, er resocialisering stadig en del af betjentenes opgave, selvom Pape mener det bør være anderledes.