Læsetid: 2 min.

Justitsministeriet skal nu vurdere, om demente kan idømmes sagsomkostninger

På baggrund af en artikel i Information har justitsminister Søren Pape Poulsen nu bedt sine embedsmænd om at vurdere, om demente, der dømmes – men findes straffri – også kan slippe for sagsomkostningerne
20. februar 2017

Juristerne i Justitsministeriet skal nu se nærmere på det rimelige i, at personer, der i forbindelse med en dom i en straffesag findes at være straffri som følge af deres psykiske tilstand, alligevel kan idømmes sagsomkostninger.

Det fremgår af et svar til Liselott Blixt (DF), der på baggrund af en artikel i Information har bedt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at se nærmere på sagen.

Ifølge svaret vil Rigsadvokaten også drøfte med de regionale statsadvokater, om der er »behov for nærmere retningslinjer for anvendelse af tiltalefrafald« i sager, hvor gerningsmanden er sindssyg eller i tilstand, der svarer hertil.

Information kunne i december beskrive, hvordan en 78-årig svært dement kvinde, der i flere tilfælde havde overfaldet personalet på det sikrede plejehjem, hvor hun boede i Rødovre, blev anklaget for overfaldene, selv om hun ifølge sin læge var »uden bevidsthed om sine handlinger« og behøvede »hjælp til alle funktioner i dagligdagen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu