Nyhed
Læsetid: 1 min.

Er Naser Khader og Yildiz Akdogan ikke længere danskere?

I dag skal Folketinget stemme for et forslag til vedtagelse, der vil medføre, at f.eks. det konservative folketingsmedlem Naser Khader og socialdemokraten Yildiz Akdogan ikke længere regnes som danskere
Indland
9. februar 2017

Tirsdag fremsatte VLAK-regeringen og DF et fælles forslag til folketingsvedtagelse: »Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.«

Læg mærke til ordet »danskere«. Baggrunden for forslaget til vedtagelsen var et spørgsmål fra Martin Henriksen (DF), der ville høre, hvad udlændingeminister Inger Støjberg (V) ville gøre ved, at »danskerne« nu var kommet i mindretal i postnummer 2660 Brøndby Strand.

Selv om Martin Henriksen efter spørgsmål fra Mattias Tesfaye (S), der i øvrigt selv er valgt i Brøndby, måtte erkende, at flertallet i 2660 nok var danskere forstået som danske statsborgere, så ændrede det ikke rigtig på forholdene:

»Man kan selvfølgelig møde folk, som har en anden oprindelse end etnisk dansk, hvis man vil bruge den betegnelse, som godt kan være lige så danske som alle andre,« svarede Martin Henriksen, der dog fastholdt, at det »nogle gange« var nødvendigt »at flyve op i helikopteren og have det lange perspektiv på. Og der mener jeg altså, at man bliver nødt til at forholde sig til, at hvis man kigger på statistikkerne, kan man se, at der er områder i Danmark, hvor danskere er kommet i mindretal«.

Som konservativ ordfører deltog Naser Khader selv i debatten og sagde bl.a., at »dét, at man har et pas og papir på, at man er dansker, er ikke i alle tilfælde ensbetydende med, at man selv definerer sig som dansker«.

Det fik Mattias Tesfaye til at sige, at »det er ret vildt, at det er lykkedes Dansk Folkeparti at få regeringspartierne med på sådan et forslag«. Sammen med bl.a. Morten Østergaard (RV) og Søren Egge Rasmussen (EL) opfordrede han derfor til at formuleringen her blev ændret.

Når Folketinget mødes torsdag kl. 10, vil det vise sig, om opfordringen er blevet fulgt. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Christensen

Det er fame´ udansk optræden, mener jeg!

'danskere' .Hvem er det? og hvem er det ikke? Det er der tydeligvis ingen der kan svare på. Heller ikke forslagsstilleren selv. Så der er frit slag for demagoger og racister. Nu må folketinget tage sig sammen og afvise det underlødige og uværdige forslag

Kurt Nielsen, Søren Andersen, Nike Forsander Lorentsen, Viggo Okholm, Frederikke Nielsen, Gert Romme, Poul Anker Sørensen, Torben K L Jensen, Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Munk og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Skal vi så ikke bare nøjes med at kalde dem - københavnere ... ;-)

Erik Karlsen, Torben Skov, Carsten Munk og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

MF Martin Henriksen (DF) er ikke københavner med K - han er 'amar'kaner'.

Bjarne Bisgaard Jensen

Hele befolkningen med rødbedefarvet pas skal tvinges gennem en DNA analyse, så de rigtige danskere kan skilles fra og resten kan sanktioneres på den ene eller den anden måde. Det må naturligvis derefter være et krav at man medbringer sin DNA analyse, såfremt man søger ind på en videregående uddannelse eller søger job i det offentlige, eller ønsker at søge politiske poster. Så kan der for en gangs skyld blive renset ud i det miskmask befolkningen for nuværende udgør.

Kurt Nielsen, Hans Larsen, David Zennaro, Niels Duus Nielsen og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

Just det – vi må forlange af enhver Hot’N’Tot’, der sætter sine sorte fødder på vores hellige sorte danske muld, at de kan fremvise et gyldigt Ariernachweis … ;-)

Jeg synes det ligner "typisk dansk", John Christensen.

Tyrkere og syrere er da vel "ariere" eller indo-europæere, hvis det skal være racehygiejne.
Iøvrigt er vi alle bastarder, og racer er for avlsdyr.

Poul Sørensen

Der varmes op til en dansk Trump, der kan tage det islamofobiske hysteri til nye højder.... Vi skal have en ny regering der forstår at det land, der først lykkes med integration er det land der har vundet både økonomisk og menneskeligt.

Touhami Bennour

Danskere bruger i flæng nogle gamle ord, og som stamme i en verden, hvor Danmark var ikke engang kendt. Min familie i udlandet bor i et sted hedder Ariana, og det udtales på arabisk. Ikke nok at stjæle sprog fra udlandet, men så exkluderer ejere. Det er latterligt.

Niels Duus Nielsen

Trond Meiring, tyrkere, syrere og persere er ariere, men araberne er semitter.

https://da.wikipedia.org/wiki/Semitter

Og semitter er farlige, mener Martin Henriksen. Så Bjarne Bisgaard Jensens forslag giver god mening. Hvis vi skal holde det danske blod rent, må vi eliminere truslen. Vi kan starte med at tvangsudvise alle der ikke har dansk blod i årerne. Først og fremmest ved at hjemsende dem, men hvis de er født og opvokset her i landet og derfor teknisk set er hjemmehørende i Danmark, kan vi måske får en aftale med en afsidesliggende østat som fx Madagaskar. Eller Nauru. Selv ville jeg foretrække at blive sendt til Seychellerne eller Maldiverne, men det skal jeg jo ikke bestemme, da det jo er mig, der er problemet, og skatteborgerne, der skal betale.

Hvis det af en eller grund ikke kan lade sig gøre at sende semitterne ud af landet, må vi jo have andre metoder i brug. Lad os finde historiebøgerne frem og se, om ikke vi kan få nogle ideer til en endelig løsning på problemet. Der må da være andre end os, der har haft problemer med semitterne, og har anvist effektive løsningsforslag til den endegyldige eliminering af problemet.

Hvad vi så efterfølgende skal gøre ved vore fejlfarvede ariske blodfæller har jeg ikke umiddelbart noget forslag til. Men det har Martin Henriksen sikkert.

PS: Jeg ved ikke, om jeg har semitisk blod i årerne, men det er heller ikke det afgørende - det afgørende er, at jeg ligger samfundet til byrde og derfor må væk. Hvis mit DNA er uskyldigt, må vi finde på noget andet, ligemeget hvad. For vi kan ikke have sådan nogen som mig gående frit rundt i samfundet, semitter eller ej.

PPS: Antisemitismen faldt bl. a. på, at den videnskabelige teori bag ideologien viste sig at være en uholdbar sammenblanding af lingvistik og etnografi. Så lad os forsøge, om ikke vi i stedet kan blande genetik og moralisme. Genetik er det helt store i disse år, så mon ikke man kan overbevise de godtroende masser med lidt fake science? Målet helliger som bekendt midlet.

Runa Lystlund, Flemming Berger, Frederikke Nielsen, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Nils Nielsen
Arabisk er et sprog, og det har været en stor diskussion om hvem er arabere. Man ved ikke engang hvad ord arabere betyder. Findes et ord på arabisk der hedder "araba" betyder køretøj, men jeg tror er ren tilfældighed, Ord arabisk er opfundet af grækerne og de ved selv ikke hvad betyder, det er for lang tid. Der har været en tid hvor hele verden
talte arabisk i flere hundred år. ligesom man taler English i dag..-

Runa Lystlund, Trond Meiring, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
David Henriksen

Ah Martin Henriksen. Giv manden en rulle toiletpapir og bed ham tøre sin mund.

R ikke SL
Der kan ikke være mange problemer i Danmark, når Folketinget kan bruge tid på, at diskutere om danske statsborgere er danskere.

Når Martin Henriksen DF vil se det store perspektiv, burde Folketinget tilbyde ham en rumrejse. Han kunne evt. tage Folketingets formand med.

Nu har Folketinget vedtaget, at indvandrere fra ikke vestlige lande, først kan kalde sig danskere i 4. led.

Dette er værre end Trumpismen. Meget må man høre, før ørene falder af.

Tror Folketingsmedlemmerne, at dette vil forbedre integrationen?

Man skulle tro, at det var 1. april, eller at nyheden kommer fra Breitbarts News, men ak det er ganske sandt.

Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Jan Kønig og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Naser Khader og Martin Henrikzen om samme beslutningsforslag! Førstnævnte er ved at gøre sig så stueren, at han kan blive medlem af Dansk Folkebedrag - prospect, hedder det i de kreds.
Khader drikker øl af flasken, nu mangler der kun at Khader spiser røde pølser i Kødbyen s.m. Henrikzen, så er han fuldgyldigt medlem, og kan så tage rygmærket på.

Niels Duus Nielsen, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Touhami,
den by, du henviser til (hvis du tænker på Ariana i Tunesien), er ikke opkaldt efter arier (en raceinddeling), men efter arianere (dvs. tilhængere af Arius). Bare for at nævne det.......

Touhami Bennour

Erik Karlsen
Det er rigtig og Gudskelov. Jeg mener bare at folk elsker associationer og kan nemt glide i den anden betydning. Det er sku latterlig at der vises noget med race. Her betyder det En kvinde det er forladt. Man kan i øvrigt ikke undgår at møde dem sammem. Aria, Arius, ariane, ariana

Sören Tolsgaard

Trond Meiring

"Tyrkere og syrere er da vel "ariere" eller indo-europæere.."

Det får du næppe medhold i, i hvert fald ikke i sproglig henseende, mens der i etnisk henseende begribeligvis er foregået en del opblanding, ikke mindst pga. osmannernes historiske slavetogter i det sydøstlige Europa. De indo-europæere, som tidligere levede i Anatolien (grækere), blev enten assimileret eller fordrevet, mens kurderne i det sydøstlige Tyrkiet endnu forsøger at undgå etnisk udrensning. Syrerne taler i dag arabisk, et semitisk sprog, idet indo-europæiske sprog og kulturer også i dette område er blevet fortrængt.

Så er eksempelvis jøder bosat i ikke-semittisksprogede lande, som nu kun bruger disse landes sprog, ikke længere semitter. I sproglig henseende, etniske blandingsforhold uagtet.

Touhami Bennour

Indo-europeisk er altså ikke så Europeisk men en blanding af Indisk -Mahragisk og europeisk. Jeg ved ikke der er dokumentation for det og hvordan. I såfald hvormange er der Indisk og hvormange det er Europeisk. Og kan man tale Indoeuropeisk med Inderne?

Det gamle indiske, nu kun hellige og religiøse sprog sanskrit er beslægtet med, og har flere ligheder med græsk og latin.

Touhami Bennour

Der findes ikke et folkeslag som var knyttet til græsk på en eller anden måde, og jeg synes Mellemøsten er det sted der har det stærkest slægtreskab med det gamle Grækenland. 1) sproget( alfabetet) fik grækerne fra det gamle Libanon(Tyros) 2)og navnet Europa også fra Det gamle Libanon, og ikke at glemme at både Europa og Arabien er semitisk, eller er det? For Arabien er en græsk opfindelse, deres mytologisk fader er en græsk helt "Arabos" søn af Guden Hermes. Altså Grækerne og Araberne har indgået en blandet ægteskab, det gør dem både Indoeuropeisk og semitiske. SE Vikepedia. Det eneste ting, som virker klart for mig "arabisk bruger ikke vokaler men accenter i sted for, det er det der gør arabisk forskelligt fra andre sprog. Alt det andet er mytologisk og ligger udenfor minrækkevidde.

Touhami Bennour

I det spanske sprog er mere end arabisk 4000 vokabler, og arabere har også introduceret også Græsk og latinisk og indisk i Spanien , det var en Universel civilisation. En spagnoler tænker på mellem himmel og jord på arabidsk stadigvæk-
I Malta tales praktisk arabisk, det er en kopi af den Tunesiske accent. Mange folkevalgte nedefra i Europa se småt på arabisk. og prøve at ignorere de spor araberne har efterladt i verden men det sker på deres regning og er kun udtryk for bitterhed.

Det var nok bedst, hvis vi slet ikke skulle beskæftige os så meget med disse arabere ...

Touhami Bennour

Og det gør jeg på trods af dig