Læsetid: 5 min.

Regeringen vil gøre peberspray til fast udstyr for fængselsbetjente

Justitsministeren har stillet forslag om, at peberspray skal være en del af den almindelige udrustning for fængselsbetjente i lukkede fængsler. Betjentenes fagforening glæder sig over initiativet, mens flere eksperter udtrykker bekymring for, at det vil eskalere konfliktniveauet i fængslerne
Fængselsbetjentenes fagforbund har i årevis efterspurgt, at peberspray blev en del af deres faste udstyr. Nu foreslår justitsminister Søren Pape Poulsen netop det som en reaktion på de senere års markante stigning i antallet af voldsepisoder i danske fængsler.

Fængselsbetjentenes fagforbund har i årevis efterspurgt, at peberspray blev en del af deres faste udstyr. Nu foreslår justitsminister Søren Pape Poulsen netop det som en reaktion på de senere års markante stigning i antallet af voldsepisoder i danske fængsler.

Joachim Adrian

17. februar 2017

Betjente i lukkede fængsler skal til hver en tid have peberspray ved hånden. Det foreslår justitsminister Søren Pape Poulsen på baggrund af de senere års markante stigning i antallet af voldsepisoder i danske fængsler.

Ministeren henviser i lovforslaget til, at de mest hårdkogte kriminelle i dag udgør en større andel af de indsatte, fordi stadig flere kriminelle med milde domme afsoner deres straf med fodlænke eller gennem samfundstjeneste. Det er denne generelle forråelse, der, ifølge ministeren, gør det nødvendigt at bevæbne betjentene yderligere.

Under Folketingets første behandling af lovforslaget udtalte Søren Pape Poulsen:

»Vi har desværre set flere og grovere overfald på fængselsbetjente. Det skal vi reagere på. Fængselsbetjente skal have mulighed for at reagere hurtigt og effektivt i voldsomme konfliktsituationer, og her er det uhensigtsmæssigt, at peberspray først skal udleveres fra et depot, når en situation opstår.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg syntes, at man først og fremmeste skal uddanne fængselsbetjente, og så skal man udvælge sine ansatte på en mere seriøs måde. Tænk blot på, hvad en "fængselsdag" koster samfundet og den indsatte.

For det kan da ikke være rigtigt, at man lukker dømte mennesker ind i dagens fængsler sammen med nogle mennesker, der ikke har blot den mindste indsigt i f.eks. simple sociologiske, kulturelle, religiøse og sundhedsmæssige sammenhænge.

For disse dømte mennesker skal jo ud i samfundet igen, når straffen er afsonet. Og så ville det da være hensigtsmæssigt, at de kom ud med en anden livsindstilling, end da de kom ind.

Derfor syntes jeg, at forholdet mellem indsatte og fængselspersonale bør bygge på tillid og hjælpsomhed. Og fængselsansatte som har opnået de indsattes tillid bør også hjælpe dem med alle de sociale forhold i en verden udenfor murene.

Anne Eriksen, Carsten Wienholtz og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Vi har nu ikke været særlig heldige med de folkevalgte i de senere år.
De erstatter viden med tro. Det er ikke holdbart i det lange løb.

Pensionerede ’sofadyr’ skulle tage en tørn i landets fængsler (hedder det det mere?) og opleve virkeligheden for de ansatte – ikke de indsatte, de sidder sandsynligvis som de har gjort sig særligt fortjent til …

Optrapning af våben er aldrig en god ide. Flere betjente vil gøre det sikrere. Det vil forbedre deres arbejdsmiljø og forebyggende indsats.
Alle grupper i det offentlige er blevet skåret så de er ved at bryde sammen under arbejdspres. Vi er alle kun mennesker, der er en grænse for hvad vi kan præstere.

Om de er for få eller for fjerne i forståelse af forholdene, så hjælper det absolut ikke at "bevæbne" med peberspray. Det er latterligt - og vil aldrig opnå respekt...
Der er en grund til at erfarne mennesker, som regel ikke de yngre årgange uden af der er negativt ment, er bedre til at takle problemer.

Politikerne sulter det offentlige i deres idiotiske sparekonkurrence og undrer sig så over, at en mand m/k ikke er kun det, men resultatet af erfaring og uddannelse.
Selvfølgelig kan man nok ikke forvente denne indsigt fra folk, der ser politik som et regnestykke og teorier i praksis i stedet for at leve i virkeligheden!