Læsetid: 6 min.

I rollen som Pia Kjærsgaard er Pia Kjærsgaard uovertruffen

Pia Kjærsgaard runder de 70 – uden at være blevet politisk rundere
Pia Kjærsgaard runder de 70 – uden at være blevet politisk rundere

Davali Philip

23. februar 2017

Hvordan ser du dig selv og Dansk Folkeparti om 19 år, når du fylder 70? Det spørgsmål stillede dagbladet Information en sen juniaften i 1998 til Pia Kjærsgaard.

Og Pia Kjærsgaard svarede:

»Uha … Det … Hvis vi gør vores arbejde godt, er vi på størrelse med Socialdemokratiet. Hvis ikke, er vi der ikke mere.«

Hvorpå hun med lys og munter ungpigestemme tilføjede:

»Til den tid vil jeg sidde værdigt grånende som folketingsformand og råbe ligesom hende ovre i England: ’Orrrden! Orrrden!’«

Den forudsigelse fik de tre tilstedeværende i bilen til at le hjerteligt. Spådommen blev fremsagt af Pia Kjærsgaard under hjemturen fra hendes båltale på godset Gjeddesdal ved Solrød vest for København. Information havde været med for at dække begivenheden, og bilen blev ført af Pia Kjærsgaards ægtefælle, Henrik Thorup.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

René Arestrup

Det mest interessante ved den politiske historie om PK er i virkeligheden det ideologiske kvantespring, hun foretog fra medlemskabet af Fremskridtspartiet til stiftelsen af DF - fra et kvasi anarkistisk skattenægterparti til en art småborgerligt socialdemokrati, med et et anti-elitært og xenofobisk tilsnit. Men tillykke Pia, du har - desværre - gjort det godt!

Lars Rasmussen, Vivi Rindom og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Poul Krogsgård

Den kreds, som Pia Kjærsgaard brød ud sammen med, har hun sidenhen bevaret et ubrydeligt sammenhold med, skriver David Rehling. Det er da vist ikke helt sandt. Et af de tre folketingsmedlemmer, der forlod Fremskridtspartiet sammen med Pia Kjærsgaard, var Ole Donner, der senere måtte forlade partiet efter at have kritiseret ledelsen. Han kritiserede bl.a. partiets topstyring, og at der var så stor lukkethed om partiets økonomi. Med vore dages skandalesager om Dansk Folkepartis brug af EU-midler kan man sige, at det nok var et særdeles relevant punkt at tage op. Han kritiserede også partiets forslag om, at flere generationer skulle kunne straffes, hvis blot et enkelt familiemedlem begik kriminalitet. I øvrigt samme forslag som fik Poul Nyrup til at sige, at partiet aldrig blev stuerent. Det ubrydelige sammenhold mellem stifterne af partiet var altså kun ubrydeligt så længe man ikke kritiserede Pia Kjærsgaard. Topstyring og udstødning af kritikere er det, der karakteriserer partiet og Pia Kjærsgaard, også når det gælder partiets stiftere.

Mikkel Kristensen

Pia Kjærsgaard runder de 70 – uden at være blevet politisk klogere... burde der vel have stået... det mest utrolige er, at vi har et demokrati der levner pladser til så indskrænkede og svæversynede holdninger. hvorfor (nu også her i information) giver i hende stadig denne tilbedende lov til at komme med sine fordummende og klumpede ytringer / skal de vidende og lærte kun gabes ihjel mens i lader de dumme, guide de blinde, der leder de døve - sørgeligt er vel det bedste ord her

René Arestrup

@Mikkel Kristensen
det mest utrolige er, at vi har et demokrati der levner pladser til så indskrænkede og svæversynede holdninger.'
Tjae, måske er det fordi, at vi rent faktisk har et demokrati!

Fandme sindssygt godt spået.

Og med hensyn til at blive klogere kan hun og hendes ligesindede vist hævde at mange andre er blevet klogere med tiden og at hun havde ret fra starten. Det er da i hvert fald sådan stemningen er nu.

Grethe Preisler

Ja, man må sige, at stemningen vendte i Pia Kjærsgaards favør, da Anders Fogh Rasmussens VK-regering i 2003 fik brug DF's stemmer for Danmarks tilslutning sig 'the coalition of willing' i felttoget mod Saddam Hussains regime i Irak.

Og siden er det stort kun gået opad med vælgetækken for DF og nedad med vælgertækken for V og K.. Men Anders Fogh Rasmussen opnåede da i mellemtiden at blive udnævnt til Nato-generalsekretær, før boblerne brast og den økonomiske verdenskrise for alvor bed sig fast på det danske boligmarked.

Tja det åbne samfund lider og har lidt stor skade, fordi man ikke har indsigt nok til at forstå at det åbne samfund indsnævres af df og deres supportere.

Grundlæggende er man stoppet med at udvikle det medfølende samfund og den evidens man samler er negativ og til stor skade for hovedparten af det danske folk.

Carsten Munk, Rikke Nielsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

R ikke SL
Medierne var og er i stor grad med til at skabe Pia Kjærsgaard. Hun er fantastisk dygtig til at få interviews hos pressen, for at tale om Pia Kjærsgaard og hvad Pia Kjærsgaard har været udsat for af urimeligheder. Dette har antagelig noget at gøre med hendes forhold til moderen, en uforløst sag. Hvad Pia selv i virkeligheden mener, er ofte mere uklart. Moderen har med sit fravær i Pia Kjærsgaards opækst været drivkraften i hendes politiske liv. Hun ville vise mor, at selv om mor ikke ville hende, så kunne Pia, men hvad, står mere i det uvisse. Hun er et meget livskraftigt menneske, men det er hendes smålighed, der gør hende lille. Jeg har aldrig hørt hende rose nogen, som politisk og menneskeligt har været uenig med hende. Det er ærgelig, at hun ikke tog uddannelse senere i livet. Det havde evt. kunnet åbne hende lidt op for anderledeshed.

Mikkel Kristensen

Hr. René Arestrup man kan vælge, at forstå eller misforstå det jeg mener - sådan set undrer jeg mig bare over, at hendes meninger bæres frem. og hun altid er finder spalte plads. hun burde have været en skjult parentes istedet er hun endt som folketinges formand - demokratiet burde være klogere er min mening.

Johnny Werngreen

Pia Kjærsgaard - jeg ville ønske, at jeg aldrig havde hørt om hende og hendes trofaste lejesvende. Hun har bidraget til at omdefinere det, normale, anstændige mennesker har forstået ved civiliseret og anstændig adfærd, så danskhed nu defineres som et modsætningsforhold til det fremmede. Hun har også med hjælp fra sædvanligvis anstændige partier fået lov at trække al respekt ud af Folketingets formandsstol. Hendes ucharmerende og brovtende offentlige fremfærd udlægges ofte som dygtighed, men er jo blot et udtryk for, at det er lykkedes inkompetende politikere at få støtte fra inkompetente borgere.

Flemming Berger, Carsten Munk, Rikke Nielsen, olivier goulin, Tino Rozzo, Martin Madsen og Mikkel Kristensen anbefalede denne kommentar

I artiklen nævnes fru Kjærgaards mand som den, der var snild nok til at finde på navnet "Dansk Folkeparti."

Der var nu vist et parti, der tidligere kaldte sig det samme, skal man tro Wikipedia:

• Dansk Folkeparti var et dansk politisk parti, der eksisterede under 2. verdenskrig. Det blev grundlagt 1. marts 1941 af udbrydere fra Det Konservative Folkeparti, Danmarks Retsforbund, Socialdemokratiet samt et medlem af Folketinget for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti. Partiet gik ind for en korporativ stat og var antikommunistisk.

Efter krigen blev flere af grundlæggerne dømt i retsopgøret.

https://da.wikipedia.org/wiki/Dansk_Folkeparti_(1941-1943)

En begavet levebroedspolitiker, der ikke har andet paa programmet end flabede udtalelser. Og masserne jubler og klapper i haenderne og husker dem ved stemmeurnen. Og hende loen er sikret.

Deprimerende.

Grethe Preisler

Ingen er forpligtet over sin evne. MFs tidligere pressechef og nuværende næstformand Søren Espersen er ikke jurist, men journalist af profession.