Læsetid: 4 min.

10 nye selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd blandt asylbørn på tre måneder

I fjerde kvartal i 2016 blev der registreret 10 nye tilfælde af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt asylbørn. Dermed kommer antallet for hele året op på 33 forsøg blandt mindreårige og 91 for voksne asylsøgere
Det er typisk afslag eller en ændring af den fastsatte alder som følge af en alderstest, der får mindreårige flygtninge til at gøre skade på sig selv. Arkivfoto.

Det er typisk afslag eller en ændring af den fastsatte alder som følge af en alderstest, der får mindreårige flygtninge til at gøre skade på sig selv. Arkivfoto.

Kim Agersten

22. marts 2017

Bølgen af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt mindreårige børn på danske asylcentre ser ikke ud til at være aftagende.

Tværtimod tyder den seneste opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet på en stigning: I oktober, november og december 2016 blev der således indrapporteret 10 nye tilfælde af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt mindreårige asylbørn på landets asylcentre.

Det skal holdes op imod i alt 33 tilfælde af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt asylbørn i hele 2016. Det tilsvarende tal for voksne asylansøgere er 91 forsøg på selvmord eller selvmordsadfærd samt tre fuldbyrdede selvmord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Pia Qu
Oluf Husted og Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Leffers

De fleste af dem lykkedes jo ikke! -Men måske en lovændring der forhindrer "indgreb mod positive handlinger fra uønskede personer", kunne udløse en kage...

Mandatar Torben Wilken

Hvad er det der foregår med disse ulykkelige børn. Det kan ikke være rigtigt at børn bliver så ulykkelige, at de helt mister troen på et fortsat liv. Så længe børnene er her i landet som asylansøgere, er det vores ansvar at de falder til ro, at de fortsætter deres barndom, ser glæde, tryghed og inspiration. De skal ikke blive "tabere" under deres ophold i Danmark. Deres tilværelse har, uanset hvad, ikke væres selvvalgt eller rar. De skal behandles som vi ville have vores egne børn skulle blive behandlet midlertidigt hos andre.
Har disse børn traumer, hvad kun må forventes, skal de netop have særlig hensynsmæssig omsorg.
Minister Inger Støjberg´s påbud om at fratage disse ensomme børn deres livline til familien i form at en telefon eller lign. kommunikations middel er ikke bare uklogt ondt, men direkte grusom handling. Hvem kan lægge navn til en sådan handling. Børn har det samme behov for privatliv som voksne, deres realitetsforståelse er ikke udviklet og derfor er dette et meget alvorlig, kritisabelt overgreb. Det er magtmisbrug som vi som danske borgere ikke kan eller skal tolererer finder sted.

Lise Lotte Rahbek, Hans Larsen, Niels Nielsen, Pia Qu, Tino Rozzo, Per Klüver og Ken Sass anbefalede denne kommentar

Det er et problem, der går igen i flere lande, hvor disse børn og børnekonventionen ikke tages alvorlig. Men i nogle lande er problemet unægtelig og uanstændigt større end i andre lande.

Niels Nielsen

"en delvis lukket eller sikret institution" - igen er der noget kancellisprog, jeg ikke helt forstår:

Hvad er en delvis lukket institution? Er det sådan et sted, hvor døren står halvt åben? Og hvad er en delvis sikret institution? Er det et sted, der kun er halvfarligt? Hvor farligt er halvfarligt?

Jeg gætter på, at Støjberg godt ved, at det ikke lyder så godt at sige, at hun og regeringen gerne vil spærre børnene inde, så derfor bedyrer hun, at de skam kun bliver spærret en ganske lille bitte smule inde.