Læsetid: 5 min.

Brian Mikkelsen erkender, at hans skræmmeeksempel på, hvad nye overvågningsregler vil betyde, er ’højst usandsynligt’

Da erhvervsministeren skulle sikre sig Folketingets opbakning til at modarbejde dele af EU-Kommissionens forslag om strammere regler for eksport af overvågningsteknologi, kom han med stærkt tvivlsomme oplysninger, viser et faktatjek. Ministeren medgiver, at hans eksempel ’måske’ er ’højst usandsynligt’
For fire måneder siden blev De Konservatives Brian Mikkelsen overdraget posten som erhvervsminister. Det er i den position, han har brugt et tvivlsomt eksempel til at overbevise Folketinget om at gå mod dele af EU’s nye regler om eksport af overvågningsteknologi.

For fire måneder siden blev De Konservatives Brian Mikkelsen overdraget posten som erhvervsminister. Det er i den position, han har brugt et tvivlsomt eksempel til at overbevise Folketinget om at gå mod dele af EU’s nye regler om eksport af overvågningsteknologi.

Martin Lehmann

22. marts 2017

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har givet Folketinget stærkt tvivlsomme oplysninger om et nyt forslag fra EU-Kommissionen, der vil stramme reglerne for eksport af overvågningsteknologi.

Det viser et faktatjek, som Information har foretaget.

»Enten har ministeren ikke forstået, hvad det handler om, eller også har han bevidst misinformeret Europaudvalget. Det er dybt problematisk,« siger Enhedslistens Europa-ordfører Nikolaj Villumsen.

Sagen omhandler det forslag til en stramning af reglerne for eksport af cyber-overvågningsværktøjer og andre såkaldte ’dual use-produkter’, som EU-Kommissionen foreslog i efteråret, og som medlemsstaterne nu skal tage stilling til. Dual use er et samlebegreb for teknologier, som kan anvendes til både civile og militære formål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Manden er en notorisk nar. Han kan aabenbrt ikke en gang finde ud af, at lade sig klaede ordentligt paa af sine embedsmaend.

Eller har han bemandet ministeriet med lutter konservative nuller ?

Torben Arendal, Mette Hansen, Ken Sass, Jens Falkenberg og jørgen djørup anbefalede denne kommentar

Venstre er nu engang Venstre. Det uhyggelige er, at Socialdemokratiet ikke magter en selvstændig analyse, men slår sig til tåls med regeringens konklusioner. Først når en faktatjekkende journalist og påviser uholdbarheden i argumenterne, kan de mande sig op til at overveje om de måske selv skulle tage stilling til problemet.
Det lover godt for den kommende regeringsdannelse med S i front.

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Det lyder lidt som når man vil ulovliggøre Bittorrent, fordi nogle anvender det til ulovlige formål...

Troels Larsen

Men lyder måske endnu mere som om man vil vurdere hver download i Bittorrent, fordi de nogle gange resulterer i politisk forfølgelse, tortur, overvågning og strid i tillæg til eksport-indtægter.

Så måske mere som et forældre-filter i et hjemmenetværk - bare at det man vil filtrere er skabelsen af førnævnte resultater?

Christian Lucas

Det er så kritisabelt. De har valgt The Washington Way når det gælder overvågning og våbenteknonlogi. Nar!

PS. Er der nogen på Information der undrer siog over hvorfor AFR i princippet havde samme arvbejdsgiver i Ukraine som Paul Manaforte? Det skal vi da have styr på.