Læsetid: 1 min.

Flere unge vælger tekniske uddannelser

NOTE
24. marts 2017

Godt 56.000 har i år søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2. Det er især de tekniske uddannelser på både erhvervsakademier, professionshøjskoler og universiteter, som de unge i stigende grad viser interesse for. 

Uddannelsen til civilingeniør har fået 14 procent flere ansøgere end sidste år. Det samme gælder diplomingeniør-uddannelsen.

Til gengæld vælger de unge i stigende grad de kunstneriske bacheloruddannelser fra: Her er ansøgertallet ifølge Undervisningsministeriets opgørelser faldet med 26 procent. Udviklingen glæder både uddannelsesminister Søren Pind og erhvervslivets organisationer, da ansøgertallene tyder på, at de unge igen år har lyttet til budskabet om, at der er brug for flere dygtige ingeniører.

Også læreruddannelsen, der sidste år oplevede en stigning i antallet af ansøgere, holder niveauet, mens især de maritime og det bio- og laboratorietekniske område har fået færre ansøgere på erhvervsakademier og professionshøjskoler.

Årets endelige antal ansøgere til de videregående uddannelser kan dog først tælles op, når fristen for at søge via kvote 1 udløber 5. juli. lila

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu