Læsetid: 4 min.

Forskning skal måles på dens betydning for hele samfundet

Dansk forskning bliver målt på simple faktorer som publikation, citater og patenter, men det siger kun lidt om forskningens betydning for samfundet. Store forskningsnationer som Storbritannien og USA vurderer i dag forskningens relevans ud fra langt flere kriterier, viser ny rapport fra Det Frie Forskningsråd    
20. marts 2017

Hvad får samfundet ud de milliarder, vi hælder i forskningen? Det spørgsmål er blevet centralt for forskningsinstitutioner efter finanskrisen både i Europa og USA, og nu er der herhjemme blevet nedsat en arbejdsgruppe på tværs af en række ministerier, der skal udfærdige en analyse af Danmarks forsknings- og innovationsindsats.

Årsagen er ifølge uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, at der er behov for at skabe et bedre udgangspunkt for at prioritere de 21 mia. kr., der bliver brugt på forskning.

 »Forskning gør os klogere, giver nye indsigter og skaber grobund for nye arbejdspladser og et bedre velfærdssamfund. Vi ved, at de samfundsmæssige effekter af forskning er store og positive. Men vi kan blive klogere på, hvordan ny forskningsmæssig viden skaber værdi i samfundet,« skriver Søren Pind i et mailsvar til Information.

Som oplæg til debatten om, hvordan forskning skaber værdi for samfundet, har Det Fri Forskningsråd lavet en ny rapport, der sammenligner de danske metoder med tendenser i udlandet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Samfundet får ikke noget ud af det, bortset fra at udnytte de evner og interesser, som er med til at gøre os stadig klogere på den verden, vi bebor. Det er også mere end nok.