Læsetid: 6 min.

Indsatte råber op: Vi babysitter en dement fange

De indsatte i Statsfængslet Møgelkær har tilsyneladende fået ansvaret for at passe på en dement mand, som ikke kan tage vare på sig selv og ikke har nogen anelse om, hvor han er. Fængslets ledelse nægter at udtale sig om sagen
Den anonyme indsatte, Information har talt med, har forstået det sådan, at den demente mand angiveligt afsoner en dom på to år og seks måneder, og at han ifølge betjentene på afdelingen tidligst kan løslades til maj (arkivfoto)

Den anonyme indsatte, Information har talt med, har forstået det sådan, at den demente mand angiveligt afsoner en dom på to år og seks måneder, og at han ifølge betjentene på afdelingen tidligst kan løslades til maj (arkivfoto)

Sofie Amalie Klougart

20. marts 2017

En ældre mand har i løbet af få uger vakt stor opmærksomhed i Statsfængslet Møgelkær nær Horsens.

Manden er konfus og ved tilsyneladende hverken, hvem han er, hvor han er, eller hvorfor han er der. Han urinerer i sin egen celle, kommer til skade og har flere gange forsøgt at bestille en taxa fra fængslet.

Det fortæller flere andre indsatte, som Information har talt med. Manden er ifølge dem ude af stand til at tage vare på sig selv. Alligevel er han tilsyneladende blevet vurderet egnet til at afsone sin straf i et fængsel.

De indsatte fortæller, at manden for få uger siden blev flyttet fra fængslets åbne afdeling, som ikke har noget ydre hegn, til en halvåben afdeling, fordi han blev ved med at forsvinde og stikke af.

Det strider mod almindelig retsfølelse, at en dement skal betale sagsomkostninger for en lovovertrædelse, som hun på grund af sin sygdom ikke fatter en brik af, og som hun derfor ikke straffes for
Læs også

»Han er meget konfus,« siger Jesper Krabbe, som selv er indsat på afdelingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Krabbe
Jesper Krabbe anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske en skjult, ny måde at resocialisere de andre fanger på?

Åbner helt nye muligheder inden for ældreforsorgen...

David Zennaro, Henrik Nielsen og Søs Dalgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Hvis den historie holder vand, så er da da en ledelse, som trænger til et kompetenceløft.

Jesper Krabbe, Henrik Nielsen, Henrik L Nielsen, Hans Aagaard, Niels Duus Nielsen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Man kan dårligt tro det er sandt. Der må jo være sket en fejl, for systemet kan da vel ikke være så presset at det er en bevidst handling?
Eller er fængselsvæsnet og psykiatrien så resspurcedrænet at dette er en del af Pind' 'hårdere kurs'?

Lone Sæderup

Aldrig nogensinde undervurdere hvor lidt styr der er på noget om helst. Hvis der er noget min tid på arbejdsmarkedet har lært mig, så er det at folk aldrig har nær så meget styr på tingene, som de giver udtryk for, og at der bliver brugt utrolig meget energi på at lade som om, der er styr på tingene.

Jesper Krabbe, Jens Erik Starup, Henrik Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Myndighederne klapper jo i som østers, når noget brænder på. Det gør det desværre nødvendigt, at man nødes til at fremføre sagen, som den ses af den ene part.

Mette Poulsen

Selvfølgelig kan det ske, at folk kommer til at afsone under forhold som ikke er optimale. Enten fordi de er fejlvisiteret fra starten af eller fordi deres egne forhold ændrer sig markant under afsoning.
Det vigtige må være, at når fejlen opdages, så rettes den.

Poul Sørensen

Det er mest de demente ledere, der ikke syntes at kunne reagere på noget som helst, der er tragedien.... hvis en leder ikke kan opdage når noget går uden for et mønster, af sund fornuft og logik, så bør han selv undersøges for "system demens"......