Læsetid: 5 min.

Kampen mod diktatorer får digital hjælp fra Tunesien, Filippinerne og Costa Rica

Truslen mod computere, sociale medier og telefoner er efterhånden en integreret del af alle politiske konflikter i autoritære regimer. Derfor har en gruppe fra organisationen Access Now oprettet en 24 timers global supportfunktion for aktivister, politisk opposition og journalister, der er kommet i digital nød
Syriske børn går gennem den ødelagte by Aleppo i begyndelsen af marts måned i år.

Syriske børn går gennem den ødelagte by Aleppo i begyndelsen af marts måned i år.

Emin Sansar

24. marts 2017

Det er en ulige kamp, og i øjeblikket taber de den. Aktivister med teknisk ekspertise bemander på tværs af tidszoner en supporttelefon for at hjælpe journalister, regimekritikere eller menneskeretsforkæmpere, der er kommet i digital nød.

En otte timers vagt i Filippinerne, en i Tunesien og en i Costa Rica – så hele døgnet er dækket. Hver dag er de i kontakt med folk, der har fået deres digitale kommunikation kompromitteret på den ene eller anden måde, og der kommer hele tiden nye til.

For ligesom den digitale dimension fylder stadigt mere i den konventionelle krigsførsel, så bliver truslen mod teknisk udstyr som computere, sociale medier og telefoner også efterhånden et element i alle andre politiske konflikter, forklarer Gustaf Björksten over en Skype-forbindelse fra Costa Rica. Han er chief technologist i Access Now og er tilknyttet deres 24-timers hjælpelinje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu