Læsetid: 2 min.

Der er kommet flere penge i arbejdsmarkedets aftaler

Arbejdsmarkedets parter blev i går enige om en skitse til en ny overenskomst, der kan give større lønstigninger end længe uden at være prangende, mener eksperter
25. marts 2017

LO og DA nåede i går til enighed om en mæglingsskitse til en ny overenskomst for de godt 500.000 privatansatte. Hvis den bliver vedtaget af medlemmerne i april, kan den give lønstigninger på op til syv procent de næste tre år samt bedre forhold for børnefamilier og seniorer.

Selv om årets overenskomstforhandlinger dermed ser ud til at føre til større lønstigninger end de seneste fem år, er det dog stadig op til de lokale lønforhandlinger, hvor meget lønnen for den enkelte ansatte kommer til at stige, påpeger Christian Lyhne Ibsen, der er lektor på Forskningcenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på Københavns Universitet.

»Det er et signal om højere lønstigninger end dem, der har været fra 2010-2014, men det går jo også lidt bedre økonomisk, så der er kommet lidt flere penge i aftalerne på arbejdsmarkedet,« siger Christian Lyhne Ibsen.

Lønstigningerne er dog stadig ikke på niveau med dem, der var op til krisen i 2008, og der kommer de formentlig heller ikke op lige foreløbigt, mener han. En af årsagerne er blandt andet, at inflationen er lav, hvilket betyder, at priserne på dagligvarer og forbrugsgoder også er lave.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu