Læsetid 1 min.

Politiformand: Politikreds kendte til identitet på betjente

I halvandet år har en advokat forsøgt at få identificeret to betjente, der anvendte magt mod flygtninge
18. marts 2017

Det er amatørsagsbehandling, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke har været i stand til at identificere to betjente på billeder fra sommeren 2015, hvor en gruppe flygtninge vandrede på de danske motorveje.

Sådan lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

- Jeg er så vred, at du drømmer ikke om det. Det er så urimeligt, siger han og fortsætter:

- Der er tale om nogen, der ingenting har anet om, at de var efterlyste. De er selvfølgelig parat til at stille op.

Efter at Ritzau har talt med Claus Oxfeldt, skriver han på Twitter, at Syd- og Sønderjyllands har kendt til identiteten på de to betjente siden 2015.

Det er i forbindelse med en retssag mod Politikens pressefotograf Martin Lehmann, at politiet er blevet bedt om at finde frem til betjentene. På billederne ses betjente tage fat i flygtninge og forsøge at skille dem fra deres børn.

Men det er på trods af, at man på de to fotos tydeligt ser betjentenes ansigter, ikke lykkedes at identificere dem, skriver Information lørdag.

Efter artiklen blev bragt blev formanden for Østjyllands Politiforening, Heino Kegel, kontaktet af en af betjentene, der ikke har vist, at man gerne ville tale med dem.

På spørgsmålet om, hvor det er gået galt henne, lyder svaret:

- Det må du spørge ledelsen i Syd- og Sønderjylland om. Det tør jeg ikke sige. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Hvor svært kan det være?, spørger Claus Oxfeldt.

I halvandet år har Lehmanns advokat, Hanne Rahbæk, ifølge Information forsøgt at få betjentene på de to billeder, der blev bragt i avisen, ført som vidner i retssagen.

Men Syd- og Sønderjyllands Politi har afvist anmodningen med den begrundelse, at "yderligere bevisførelse er overflødig", og at det "ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19", skriver avisen.

/ritzau/

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig - første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Gert Romme

Myndighed og ansvar følges af.

Har man myndighed, har man også ansvaret, - både for det man gør, og for det man evt. undlader at gøre.

Så enkelt er det faktisk. Og da borgernes tillid til myndighedspersoner fuldstændig er afhængig af, at disse personer også tager ansvar for deres handlinger, bør der være konsekvens hver eneste gang at myndighedspersoner ikke påtager sig ansvaret.

Jeg syntes, at dette må ende med 2 samtidige handler:

1. Da disse betjente selvfølgelig selv kan genkende sig, må deres ret til myndighedsudøvelse standses i en passende periode, som en domstol må afgøre. Og så kan politiledelsen og politikerne afgøre, om de skal kunne få løn i denne periode.

2. De ansvarlige hos politiet, "der ikke er i stand til" at finde frem til disse betjente, må bortvises uden løn og pension. De må helt ud af politikorpset, så borgerne igen kan have tillid til politiet som en myndighed. Og hvis denne sag også omfatter en form for politisk uvilje, må det samme gælde den eller disse politikere, der er involveret i sagen - ud med dem.

Jacob Mathiasen, Janus Agerbo, Jesper Nielsen, Ole Frank, Ken Sass og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Erik Karlsen

Hvis der er nogen, hvis myndighedsudøvelse skal standses, må det vel være ledelsens, for de to involverede havde jo tilsyneladende intet imod at blive identificeret.

Einar Carstensen, Søren Roepstorff, Jesper Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Henrik L Nielsen
Henrik L Nielsen

Jeg håber der er nogen i ledelsen der får en tjenestesag på nakken som følge af dette.