Læsetid: 4 min.

Støjbergs ministerium får hug af Ombudsmanden i sag om ’barnebrude’

Ud over, at Ombudsmanden uddeler kritik i sin endelige udtalelse om Inger Støjbergs instruks om at adskille de såkaldte barnebrude fra deres ægtefæller, efterlader gennemgangen et indtryk af en mudret sagsgang ’helt uden for skiven’ hos udlændingemyndighederne, vurderer professor i forvaltningsret Michael Gøtze
’Inger Støjberg stopper indkvarteringen af barnebrude på asylcentre’, lød det i en pressemeddelelser i 2016. Ministeriets praksis bliver kaldt ’stærkt kritisabel’ af Ombudsmanden.

’Inger Støjberg stopper indkvarteringen af barnebrude på asylcentre’, lød det i en pressemeddelelser i 2016. Ministeriets praksis bliver kaldt ’stærkt kritisabel’ af Ombudsmanden.

Jens Dresling

25. marts 2017

Det begyndte med en artikel i Berlingske Tidende mandag den 25. januar 2016, der handlede om, at mindreårige såkaldte barnebrude var indkvarteret sammen med deres ægtefæller i flere asylcentre.

Samme aften skrev udlændingeminister Inger Støjberg (V) i et opslag på Facebook, at det var »fuldstændig uacceptabelt«. Det skulle stoppes »omgående, og det vil jeg omgående meddele Udlændingestyrelsen«.

Det sluttede, da Ombudsmanden torsdag kom med sin endelige redegørelse på 58 sider, hvor ministeriets fremgangsmåde blev kaldt »stærkt kritisabel« og »samlet set meget vanskelig at forstå«.

Ombudsmandens kritik er ifølge professor i forvaltningsret Michael Gøtze fra Københavns Universitet »i den hårde ende«.

»Det er en klar og skarp kritik af ministeriet, men det er samtidig en meget diplomatisk skrevet udtalelse, der er afdæmpet. Det gør det så ekstra interessant, at kritikken alligevel lander i den hårde ende,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
  • Niels Duus Nielsen
Pia Qu og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Mortensen

Tal som 23, 13 & 5 ........
Er det hvad hvad Støjsenderen sidder og laver?
Politik når hele tiden nye lavpunkter.

Jens Erik Starup

Det er pinligt at overvære, hvor lidt de ringeste politikere agter ombudsmandens afgørelser.

Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Olav Bo Hessellund, Christel Gruner-Olesen, Niels Duus Nielsen, Poul Sørensen, C Munk og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Det ville være godt, hvis man var i stand til at tænke individuelt - i forhold til konsekvenserne - og det gælder i alle forhold i landet. Der sker utallige fejl og up´ser i sundhedssektoren/ ledighed osv. osv., fordi man har skåret tingene ud i cement (ubegavet) Det behøver ikke at ødelægge "reglerne".
De mange "kokke", der indgår, hjælper heller ikke...

Ole Chemnitz Larsen

Myndighedssvindlere

Er der en del af især i København blandt ledende myndighedspersoner, herunder også i Venstre blandt de fremmeste medlemmer.

Dette viser fakta på fakta, forstået som svindlernes egne dokumenter, svarende til rygende pistoler.

Et misbrug og forsømmelse, dvs. myndighedssvindel, der igen og igen skjules med nye svindel.

En virkelighed, det også betyder, at borgerne betaler for at blive snydt af deres tjenere,

fordi den krænkede lov er som bekendt borgernes vilje.

Skatteyderne er således også med til at finansiere myndighedssvindlerne.

En faktum som Skatteministeren glemmer at fortælle de sagesløse borgere.

Peter Bækgaard

Under 15 år så er der tale om misbrug af børn. Skal vi se bort fra denne lov? Så sidder der en hel del pædofile i fængsler som nok skal løslades. Over 15 så er det en anden snak men vi behøver ikke at bøje os for perverterede traditioner i fjerne lande. Hvis man knalder en mindreårig og synes det er helt fint så er man skadet i hovedet og bær efter min mening ikke have lov til at hygge sig med sin barnebrud her i landet. Så må man blive hvor man kommer fra.

Michael Hullevad, Jan Weis, Else Marie Arevad og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Naturen siger en ting og forskellige kulturere har forskellige andre syn, men det er ikke de forskellige kulture eller naturen der skal tages hensyn til men det enkelte menenskelige indvid der er endt i denne problematiske situation. Man må ikke tabe af syne, at barnebruden er et menneske og ikke en brik i ideologisk kamp fordi det er ligeligt sygt.

Det er måske ikke noget, der må nævnes i disse spalter- - men jeg prøver alligevel. Se på Støjbergs ansigt. Hun ligner et menneske, der har det meget svært med sig selv, og som bærer alle sine bekymringer og trængsler til skue.
Har hun trods alt en slags samvittighed, der er begyndt at plage hende? Eller har hun spist en dårlig labskovs ovre i Snapstinget, og nu ligner hun én der er lige ved at......?

Ole Frank, Poul Sørensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Det sidste, Arne Lund, helt sikkert det sidste.
Samvittighed, især den dårlige af slagsen, er for længst gået af mode i hendes verden.

Den danske masochisme.
Det vel bare atter engang forbløffende at konstatere, at det ikke engang er lovligt at indføre en ministeriel instruks imod noget for mange inhumant og inkompatibelt med kvinders menneskerettigheder, noget fortidigt uden ligestillingspotentiale som ’katten har slæbt ind’ og som i øvrigt strider mod dansk lovgivning …
Hvornår revner mon bukserne … ;-)

Else Marie Arevad

Enig med Peter Bækgaard. Grænsen må gå ved 15 år, ellers svigter vi de småpiger.

Karl Aage Thomsen

Er "Støjsender"', Støjberg, blot en stædig dummernik, der tror, at hun kan drive sin magtliderlige og løgnagtige politik og give sine embedsfolk mundkurv på for tækkes Dansk Floskelparti, hvor hun retteligt høre mere til end i Venstre med hensyn til sit menneske had overfor flygtninge. Godt nok er der mellem de unge venstre løver mange der har samme mening om flygtninge som Støjsenderen, så Venstre burde slå deres parti sammen med D.F. Istedet for at blive ausraderet som Parti ved næste valg.

Ga' det luft, Thomsen?
Til din oplysning vil gentagen overdreven brug af skældsord og personlige angreb næppe underbygge dine argumenter - tværtimod ... ;-)