Læsetid: 3 min.

Vi taler om naturen som noget, det kan betale sig at investere i eller lade være

Hvis naturen skal trives, skal det helst være en god forretning. Det kan ende med at blive en snubletråd, der fælder vores omstilling
Hvis naturen skal trives, skal det helst være en god forretning.  Det kan ende med at blive en snubletråd, der fælder vores omstilling

Nicolai Tobias

29. marts 2017

Når man følger den danske debat om omstilling og bæredygtighed, kan man få det indtryk, at der er tale om et rent teknologisk og økonomisk foretagende. En succesfuld grøn omstilling handler om at finde de rigtige teknologiske løsninger og via dem gerne opnå en række økonomiske gevinster.

Tag nu bare den nye vindmølle-ø, der skal bygges på Doggerbanke og som har fået stor opmærksomhed på det seneste. Det er projekter som disse, det hele står og falder med, kan vi forstå. Er teknologien god og billig nok? Hvor mange grønne job kan der skabes, og hvor stor kan den efterfølgende eksport af grøn teknologi blive?

Det er selvfølgelig relevante spørgsmål. Problemet er bare, at de dominerer og ikke mindst former diskussionen om klima og miljø. Konsekvensen af et overdrevent fokus på teknologi og økonomi er, at der ikke gives plads til, at naturen kan have en værdi i sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu