Læsetid: 5 min.

I to år har hensynet til barnets tarv kun givet opholdstilladelse til én familie

I løbet af to år har kun én afvist asylansøger og hendes tre mindreårige børn fået opholdstilladelse i Danmark på grund af hensyn til barnets tarv. Det viser aktindsigt fra Udlændingestyrelsen, der dog ikke vil give indsigt i antallet af afslag i samme periode
Blandt de ni personer, som i perioden 2013-16 har fået opholdstilladelse med henvisning til barnets tarv, er en indisk familie på tre personer, som Information tidligere har beskrevet, dengang de i ni år boede i asylcentret i Kongelunden og ventede på en afgørelse.

Blandt de ni personer, som i perioden 2013-16 har fået opholdstilladelse med henvisning til barnets tarv, er en indisk familie på tre personer, som Information tidligere har beskrevet, dengang de i ni år boede i asylcentret i Kongelunden og ventede på en afgørelse.

Tor Birk Trads

20. marts 2017

En lille familie med en pakistansk mor og hendes tre mindreårige børn, der har opholdt sig i Danmark siden januar 2010 …

Disse fire personer er de eneste afviste asylansøgere, der i 2015-16 har fået opholdstilladelse i Danmark af hensyn til barnets tarv. Det fremgår af en aktindsigt, som Information har fået hos Udlændingestyrelsen.

Derimod afviser styrelsen at give aktindsigt i, hvor mange afslag der er givet i samme periode. Et sådant dataudtræk kan ifølge styrelsen nemlig ikke klares med »få og enkle kommandoer«, som der står i offentlighedsloven. Derfor kender offentligheden ikke størrelsen af den bunke ansøgninger, der på to år kun har ført til de fire tilladelser.

»Når der kun er en enkelt sag, hvor hensynet til barnets tarv i løbet af to år har ført til opholdstilladelse, så viser det jo tydeligt, at nåleøjet er så lille, at hensynet til barnets tarv stort set aldrig tillægges afgørende vægt,« siger Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Nielsen
  • Dorte Sørensen
Niels Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu