Læsetid: 5 min.

Aktivist: Den yderste venstrefløjs største kamp er mod antiislamisme

På arbejdernes kampdag marcherer aktivister på den yderste venstrefløj mod kapitalisme, fascisme og asylsystemet. Islamkritiske demonstrationer og bevægelser har de seneste år rusket op i miljøet, der ellers har lidt under manglende engagement siden masseanholdelserne ved COP15, fortæller venstrefløjsaktivist gennem 15 år
Gennem 15 år har Andreas Grarup Nielsen været aktivist på venstrefløjen. Efter COP15 i 2009 oplevede han en vigende tilslutning, men den udvikling er i dag ved at vende, fortæller han.

Gennem 15 år har Andreas Grarup Nielsen været aktivist på venstrefløjen. Efter COP15 i 2009 oplevede han en vigende tilslutning, men den udvikling er i dag ved at vende, fortæller han.

Sille Veilmark

1. maj 2017

Med ordene »Magthaverne forsøger at splitte os for at bevare deres egen magt,« inviterer en bred vifte af venstreorienterede grupper som Revolutionære Antifascister, Basta og Antifascistiske Unge til antikapitalistisk 1. maj. Der kaldes til march gennem Københavns gader mod Fælledparken, hvor talere fra miljøet vil fortælle om deres kamp mod fascisme og kapitalisme.

Det antifascistiske optog er en fast tradition for den yderste venstrefløj, og folkemængden vil som sædvanligt blive ført an af en lastbil, der spiller musik. I år er det den 32-årige aktivist Andreas Grarup Nielsen, der skal køre ’demovognen’.

Han er blandt andet medlem i aktivistgruppen Basta, der kæmper mod undertrykkelse af minoriteter, og har i over 15 år været en del af miljøet på den yderste venstrefløj. Et miljø, der de seneste ti år har været forbundet med landets største gadeoptøjer i samme periode.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rend & Hop, sikke en forfejlet shitty overskrift: anti- islamisme. Hvorfor ikke anti-kristendom, eller Juden-Frei Europa... European working classes must recognize the very fact: The Party is Over !!!
Certainly they can follow the example of their past-fellow Nazi Citizens by very scientific steps of extermination towards a Final Solution. Nope, as Lenin stated: Imperialism is the Final Stage of Capitalism. Save your selves or else your asses while time is...

Ole Vedel Villumsen

Jeg forstår heller ikke hvad ordet „antiislamisme“ laver i overskriften. Jeg læser ikke noget om antiislamisme i artiklen.

odd bjertnes

Udtrykkeligt at prioritere at stå vagt om den præhistoriske fundamentalisme, som vi
noemalt kalder 'gammeltestamentelighed' er vel en ærlig sag, men er den jer gennemtænkt ? At det overhovedet kan betegnes som en ´slags venstrefløjssag overhovedet undrer mange, undertegnede inkluderet. Det er for irrationelt til at være egentlig 'venstreorienteret', så er det sagt. Jehovas Vidner er ikke 'venstreorienterede' heller.

Anders Jensen

15 år som aktivist. Det står flot på CV'et.
Tænker at han forhåbentligt også har professionel erhvervserfaring...???
Nå, men vi skal altså bare åbne slusserne uagtet konsekvensen, og dem som ikke er enige i globalisering og uhæmmet indvandring er så den største trussel han kan finde.
Det er derfor man ikke skal lade børn få ordet i planum. De aner ikke hvad de snakker om, de leger at de ved det!

Christian Larsen, Søren Ferling og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Peter Hansen

Hvis der er noget der ikke er venstreorienteret, så er det vel islamismen, og den vil man så støtte op om og forsvare?

Jeg synes man skulle prøve at studere islamismens historie, lige fra samarbejdet med Hitler til i dag..

Christian Larsen, Hans Aagaard og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Civil ulydighed er venstrefløjens svar på det småborgerlige opvigleri.

Randi Christiansen, Anders Jensen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Ferling

Jeg er (selvfølgelig) enig med de andre kommentarer i at islamisme umuligt kan siges at være venstreorienteret.
Hvad jeg dog mener, de overser eller glemmer, er at denne yderste venstrefløj har indskrevet ulandsbefolkningerne i klassekampen som 'denne verdens proletarer' og os selv som 'denne verdens kapitalister'.
Maksimal indvandring er derfor en uundværlig del af dette revolutionære projekt, hvor vi skal erstattes af mennesker, der ifølge denne fløj er bedre end os og har mere ret end os.
Man skal huske at supremacisme er en integreret del af al revolutionær ideologi og at det i dagens situation har medført en ellers fortidig hudfarveracisme på den yderste venstrefløj.

Else Marie Arevad

Min fjendes fjende er min ven. Højrefløjen er mod indvandring og islam, derforfor er venstrefløjen for indvandring og islam.

Lasse Thorfinn Jagd

Uanset hvilken fløj man så måtte identificere sig med, ligger den store politiske udfordring i at få fokus på nuancerne. Bare fordi man ikke er med, er man ikke nødvendigvis imod. Vi bærer alle et ansvar for ikke at polarisere debatten, og slynge om os med stråmandsargumenter. Et demokrati indebærer et folkeligt ansvar for alle de organer der påvirker samfundet, dvs. partier, medier, foreninger osv. "Men hvad kan jeg gøre. Jeg kan da ikke ændre noget".... Måske. Men du kunne jo starte med at lære dine børn hvad det vil sige at tage ansvar. At søge løsninger i stedet for konflikter. Samle de værktøjer der skal bruges til at bygge et velfærdssamfund. Lære om assertiv kommunikation osv. osv. osv.
Jeg håber at jeg en dag bliver god til at sætte ting i gang, i stedet for bare at brokke mig over diverse dysfunktionelle offentlige instanser, som en anden bodegaparlamentariker. Det er dog desværre et yndet emne, hvis man ikke ser X-factor.

Peter Hansen, Anders Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Ferling

@ Else Marie - så kort kan man også sige det - og henvisninger til erfaringen fra Teheran i 1979 preller af som vand på en gås. Seriøst destruktive folk...