Læsetid: 5 min.

Danmark er mere lukket end andre lande, når ministre betjenes

Ny undersøgelse fra Justitsministeriet sammenligner mulighederne for aktindsigt, hvis en sag lander på en ministers bord, i otte lande. De danske regler sender os ’ned ad transparensrangstigen’, siger forskningschef
»Vi kommer til at bruge den nye undersøgelse som inspiration, når vi herhjemme skal finde den rigtige balance mellem hensynet til åbenhed og hensynet til at beskytte den danske regerings interne beslutningsprocesser,« udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen

»Vi kommer til at bruge den nye undersøgelse som inspiration, når vi herhjemme skal finde den rigtige balance mellem hensynet til åbenhed og hensynet til at beskytte den danske regerings interne beslutningsprocesser,« udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen

Stine Tidsvilde

3. april 2017

Mere end i andre lande har den danske regering med Offentlighedsloven fra 2012 ladet mørket sænke sig over vigtige dokumenter ved ministerbetjening.

Det viser en sammentælling foretaget af Information på baggrund af en undersøgelse om fortrolighed i den ministerielle beslutningsproces, som i sidste uge blev afleveret til Justitsministeriet. Undersøgelsen er forfattet af landsdommer og juraprofessor Niels Fenger og professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen og kan blive et vigtigt bidrag til den ændring af den meget udskældte offentlighedslov, som regeringen lægger op til.

»Som det fremgår af regeringsgrundlaget, ønsker vi at lempe reglerne for, hvilke informationer offentligheden kan få indsigt i, når embedsværket rådgiver og bistår en minister,« udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet:

»Vi kommer til at bruge den nye undersøgelse som inspiration, når vi herhjemme skal finde den rigtige balance mellem hensynet til åbenhed og hensynet til at beskytte den danske regerings interne beslutningsprocesser.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Egentlig helt i tråd med Sørine Gotfredsens forsvar af LLR under hans DDGI fråds.
"Det er ikke forkert hvad LLR gør, det er forkert at afsløre hvad han gør"

Med andre ord, der snydes kun hvis det bliver opdaget.
Messershit blev jo også ved med at holde på alt var i orden, indtil det gik op for ham alt var afsløret.