Læsetid: 3 min.

’Fagbevægelsen svigter medlemmerne’

Meget tyder på, at en ny overenskomst, der dækker en halv million danske lønmodtagere, i denne uge bliver godkendt af LO’s medlemmer, til trods for at den blot sikrer marginalt større lønstigninger end den, der blev indgået i kriseåret 2014, vurderer arbejdsmarkedsforsker
Demonstration mod overenskomsten foran Industriens Hus 31. marts. 

Demonstration mod overenskomsten foran Industriens Hus 31. marts. 

Kenneth Meyer

19. april 2017

’STEM JA!’ stod der med store, hvide bogstaver på en rød baggrund i helsidesannoncer i formiddagsaviserne i weekenden. Annoncerne var indrykket af adskillige fagforbund under LO, hvis medlemmer inden tirsdag aften skulle stemme om en ny overenskomst.

Et næsten samlet LO bakker op om den overenskomstaftale, fagforbundene gennem de seneste uger har forhandlet på plads med arbejdsgiverne. Inden aftalen træder i kraft, skal den gennem en afstemning godkendes af en halv million lønmodtagere. Resultatet af afstemningen forventes at ligge klar torsdag. 

Fødevarearbejdernes fagforening, NNF, og en række lokalafdelinger i de større fagforbund, anbefaler dog deres medlemmer at stemme nej.

»Taget i betragtning, at samfundet befinder sig i en økonomisk opgangstid – og den lønudvikling andre i samfundet oplever – er det resultat, der er blevet handlet hjem, simpelthen for ringe,« vurderer formand for 3F København, Bjarne Høpner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
Bjarne Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Solrart Sørensen

Der betales store overskud til aktionærene, så der er ikke så meget til løn forhøjelser....og vi undre os over at de fattige bliver fattigere og de rige bliver rigere...
- Krise hjernevasken siger ja ja ... men fornuften siger nej nej... men gad vist om det ikke bliver et ja....:(

Carsten Wienholtz og Søren Roepstorff anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Fagbevægelsen svigter sig selv ved at give efter overfor Socialdemkratiet, der i mange år har fjernet sig mere og mere fra sin plads som Fagbevægelsens politiske arm.

Carsten Wienholtz, Søren Roepstorff, Bjarne Andersen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Det er ved at være rigtig mange år siden fagbevægelsen var til for medlemmerne. Nu er de blevet rigtig godt selvfede med adgang til magt eliten i Danmark og opfatter sig selv som sådan i fagbevægelsens ledelse med million lønninger.

Søren Roepstorff, Egon Stich og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar

Fagbevægelsen er åbenlyst ikke stærk nok længere, man må gøre meget mere for, at få de unge med, og det handler både om oplysning og prisen på medlemskabt.

Måske skulle man pr en automatik, give relevante nyjobbere tilbud og gratis medlemskab det første år eller lignende, der mangler i det hele taget nogle gode tilbud som fanger folk ind, og en god markedsføring af fagforeningerne.

Ja tak til 35 timers arbejdsuge!